Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 dec 2019

Australische brandweerman omgekomen bij bosbranden

Een Australische vrijwillige brandweerman is om het leven gekomen en twee zijn gewond geraakt toen hun bluswagen kantelde door extreme winden midden in de bosbranden.

De brandweerlieden bestreden een brand ongeveer 70 kilometer ten oosten van Albury in New South Wales, meldt de brandweer. Behalve in New South Wales kampt Australië met aanhoudende bosbranden in de staat Victoria en op het eiland Tasmanië.

Vakantiegangers geëvacueerd

Duizenden vakantiegangers zijn van een populaire toeristische plek in Zuidoost-Australië geëvacueerd omdat een hittegolf en sterke winden bosbranden in de regio aanwakkeren. Maar met temperaturen tot 40 graden Celsius en branden die delen van de hoofdweg afsluiten, kunnen veel toeristen en inwoners in East Gippsland nu niet vertrekken.

De noodsituatie is de jongste ontwikkeling in de natuurbrandcrisis die Australië al maanden in de greep houdt. Inmiddels zijn zeker tien mensen om het leven gekomen en honderden huizen verwoest. Autoriteiten drongen er zondag bij ongeveer 30.000 toeristen op aan om East Gippsland te verlaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Australische brandweerman omgekomen bij bosbranden
Sluiten