Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 21 dec 2019 / 15:20 uur

Advocaat zus van Taghi wil onderzoek arrestatie

De advocaat van een zus van Ridouan Taghi wil een onderzoek door justitie naar de manier waarop de vrouw deze week is gearresteerd en hoe de gegevens over haar in de media terecht zijn gekomen.

De vrouw werd maandag met vijf anderen aangehouden. Dat zegt haar advocaat Shirley Splinter van het kantoor Weski-advocaten, die daarmee bevestigt dat een van de arrestanten de zus is van Taghi.

Klemgereden

De vrouw wordt verdacht van het witwassen van onder meer een auto, maar dat ontkent ze volgens haar advocaat. Ze werd maandag op de A2 klemgereden door meerdere politieauto’s. Vervolgens werden zij en haar man volgens de raadsvrouw door agenten met getrokken pistool uit de auto gehaald.

Ook zou de politie met een hamer op het dak van het voertuig hebben geslagen. Dit alles gebeurde volgens de advocaat in het bijzijn van haar 8-jarige zoon die achterin de auto zat.

De raadsvrouw vindt de aanhouding van iemand die alleen zou worden verdacht van witwassen „in vergaande mate disproportioneel". Ze gaat nog met haar cliënt overleggen of ze aangifte gaat doen.

Getipt

De raadsvrouw benadrukt dat de zus alleen wordt verdacht van witwassen. „Het is dus simpelweg onjuist, zoals in sommige media staat, dat zij ervan verdacht zou worden hand- en spandiensten ten aanzien van liquidaties te hebben verricht voor haar broer Ridouan." Volgens haar was de media getipt over een op handen zijnde doorzoeking van de woning van de vrouw.

De vrouw en de overige vijf andere verdachten, in de leeftijd van 29 tot 45 jaar, zijn inmiddels weer vrijgelaten. Zij waren aangehouden voor onder meer witwassen, wapenbezit en het bezit van verdovende middelen. Ze blijven wel verdachten.

Ridouan Taghi, die ervan wordt verdacht de opdrachtgever te zijn van een reeks liquidaties, werd maandag in Dubai aangehouden. Hij is opgesloten in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Hij wordt bijgestaan door advocaat Inez Weski.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Advocaat zus van Taghi wil onderzoek arrestatie
Sluiten