Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Aantal moorden in Amsterdam en Rotterdam fors toegenomen

Het aantal moord- en doodslagzaken in de regio’s Amsterdam en Rotterdam is dit jaar met de helft toegenomen tot zeker veertig.

Landelijk gezien bleef het aantal dodelijke misdrijven met 112 gelijk ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit inventarisatie van De TelegraafHet totale aantal dodelijke slachtoffers kan nog verder oplopen. Daarnaast zijn er ook nog vier vermissingen waarbij de politie ervan uitgaat dat de verdwenen personen niet meer leven.

De tendens is opvallend, omdat het aantal moord- en doodslagzaken juist sinds de jaren negentig met meer dan de helft is afgenomen. Die daling lijkt de laatste paar jaren tot stilstand te zijn gekomen.

Vuurwapens

Binnen de eenheid in Amsterdam waren het afgelopen jaar de meeste misdrijven met dodelijke afloop, waarbij de liquidatie van advocaat Derk Wiersum het meest in het oog sprong. Daarnaast is ook het gebruik van vuurwapens in de politieregio’s Amsterdam en Rotterdam alarmerend gestegen. De eenheid Rotterdam telde 110 schietincidenten in 2019, terwijl dat er in 2018 ‘nog maar’ 71 waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.