In het nieuws

Ziekenhuisstaking: ‘Spoedzorg gaat altijd door’

Ziekenhuisstaking: ‘Spoedzorg gaat altijd door’

De ziekenhuizen staken, maar directe hulp wordt uiteraard geboden. / Lex van Lieshout | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

19 NOV 2019

De grootste ziekenhuisstaking in de Nederlandse geschiedenis is woensdag een feit. Wat gaat er gebeuren en kunnen we nog in een ziekenhuis terecht?

Negen op de tien ziekenhuis ziekenhuizen draait woensdag vanaf middernacht een 24 uur durende zondagsdienst. Zo’n 200.000 medewerkers willen meer loon en goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers. Een staking van dergelijke omvang is een mega-operatie, meldt Joost Veldt, bestuurder CNV Zorg & Welzijn, een van de vakbonden die de landelijke ziekenhuisstaking organiseert. Veldt is bovendien onderhandelaar aan de cao-tafel en blikt op de dag van woensdag vooruit.

Ziekenhuisstaking: ‘Spoedzorg gaat altijd door’

Joost Veldt van CNV Zorg & Welzijn.

Ongelukken voorkomen

Is er nog nieuws over de actiebereidheid? Zijn er misschien nóg meer dan 83 ziekenhuizen (zie kader) die gaan staken?

„Nee, vorige week is de balans opgemaakt. Er meldden zich nog wel ziekenhuizen, maar daar hebben we tegen moeten zeggen dat dat niet kan doorgaan. Zondagsdiensten hebben namelijk heel veel voorbereiding nodig. Zo moeten we uitgebreid beschrijven welke activiteiten op een afdeling nog wel en niet gedaan worden en dat ruim van tevoren met de Raad van Bestuurd van het betreffende ziekenhuis bespreken. We moeten voorkomen dat er ongelukken gebeuren en mogen geen loopje nemen met de gezondheid van mensen. Met die verantwoordelijkheid konden er geen extra ziekenhuizen meer bij.”

Dit is de eerste landelijke ziekenhuisstaking in de geschiedenis. Waarom is dat nodig?

„We komen al sinds 31 maart met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) niet uit een nieuwe cao, terwijl de huidige al is verlopen. In juni is het overleg stuk gelopen. Het gaat met name om 5 procent meer salaris, maar ook over afspraken over werkdruk. Veel verpleegkundigen worden opgeroepen voor extra diensten. Dat legt veel druk op hun privéleven. Ik hoor zoveel verhalen van mensen waarbij hun telefoon in hun vrije tijd weer gaat. Zij voelen zich dan onder druk gezet om naar het ziekenhuis te komen. Is het niet voor de patiënten, dan is het wel voor een collega. Anders is die de dupe.”

Dubbel gevoel

De staking is enorm, het is nu of nooit?

„Het wordt gewoon tijd dat er een nieuwe cao komt. We willen veel mensen naar de zorg trekken, zodat er voldoende personeel is. Een goede cao is daarvoor nodig. Dit soort onrust moet je dan eigenlijk niet hebben. De actie gaan we dan ook met een dubbel gevoel in. We zien dat het voor een goede cao nodig is, maar tegelijkertijd zijn we op allerlei plekken bezig de zorgsector in het zonnetje te zetten. Dat bijt.”

De mensen in het land begrijpen jullie actie toch wel?

„Dat denk ik ook. Maar het is uniek dat zoveel mensen in de ziekenhuizen zeggen: nu is de maat vol, er moet iets gebeuren. Dat komt nooit voor, juist omdat de werknemers zich zo verantwoordelijke voelen voor hun patiënten.”

Ziekenhuisstaking: ‘Spoedzorg gaat altijd door’

FNV-bestuurder Elise Merlijn kondigde de vorige maand de landelijke staking aan. / Marco de Swart | ANP

Waarom wil de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen geen gehoor geven aan jullie eisen?

„We hebben meerdere onderhandelingsronden gedaan en waar het bij de NVZ op neer komt is dat er niet meer geld is. Volgens mij gaat het echter om visie. Maak je een goede cao en trek je daarmee mensen naar de sector of geef je je geld uit aan uitzendkrachten en verlies je productie omdat er operatiekamers dicht moeten? Maak je personeelsbeleid voor de langere termijn of kijk je alleen op de spreadsheet van nu en zie je dat je onderaan de streep wat geld tekort komt?”

Centrale actie in Utrecht

Hoe is de staking in het land zichtbaar?

„De personeelsbezetting zal in de meeste ziekenhuizen veel minder zijn dan normaal, net als op zondagen. Overal zien patiënten ludieke programma’s en in de hallen van de ziekenhuizen vraagt het personeel aandacht voor de cao. Op het Jaarbeursplein in Utrecht is een centrale bijeenkomst. Daar zullen wij de voorzitter van de NVZ, Ad Melkert, aanspreken op zijn verantwoordelijkheid.”

Waarom doet 10 procent van de ziekenhuizen waarvoor de cao geldt eigenlijk niet mee? Is het voor sommigen te veel rompslomp?

„Te veel rompslomp wil ik het niet noemen, maar zoals eerder gesteld vergt een staking veel voorbereiding. Een ziekenhuis moet bijvoorbeeld uit actiecomité hebben dat uit minstens tien mensen bestaat, die het kunnen organiseren. Toch hebben we voor 83 ziekenhuizen een draaiboek kunnen maken. Dat was een enorme operatie en daarom bijzonder. Er staat bijvoorbeeld in wat te doen bij een calamiteit in de omgeving. Dat moet een stakingsactie direct worden afgeblazen en de personeelsbezetting volledig worden opgeschaald. Ja, dat vergt nogal wat.”

Verschillende afdelingen ontzien

Als iemand morgen spoedeisende hulp nodig heeft, kan die rekenen op snelle hulp?

„Dat staat buiten kijf. Spoedzorg gaat altijd door. In elk ziekenhuis hebben we de afspraak dat als een arts zegt ‘het is spoed’, dan vindt daar geen enkele discussie over plaats. Verschillende afdelingen worden ook ontzien, zoals de kankerzorg en veel kinderafdelingen. Ben je voor een nierdialyse afhankelijk van het ziekenhuis, dan wordt dat natuurlijk niet uitgesteld. We willen geen enkel risico lopen.”

Wat moet de stakingsdag opleveren en wanneer is die volgens de vakbonden geslaagd?

„Simpel, we doen dit om te komen tot een cao-akkoord die de ziekenhuismedewerkers en de zorgsector in de toekomst oplossingen geeft. Dat is het doel en die zullen we morgen niet meteen gehaald hebben. Als de stakingsactie ertoe leidt dat ziekenhuisdirecteuren zeggen: we gaan weer overleggen, want er móet een akkoord komen, dan is de dag geslaagd. Daar doen we het voor.”

De deelname is massaal

Negen op de tien ziekenhuizen doen woensdag mee aan eerste landelijke ziekenhuisstaking in de Nederlandse geschiedenis. Dat betekent dat er gestaakt wordt in 83 ziekenhuizen op 119 locaties en in 32 poliklinieken en 4 revalidatiecentra. Overal worden zogeheten zondagsdiensten gedraaid. Honderden afdelingen als operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen, facilitaire diensten en laboratoria worden 24 uur lang gesloten voor niet-spoedeisende zaken. Onder de ‘cao ziekenhuizen’ vallen 200.000 medewerkers. De staking wordt georganiseerd door vier vakbonden, CNV, FNV, FBZ en NU’91. Medewerkers van universitaire en academische ziekenhuizen doen niet mee aan de staking, omdat zij onder een andere cao vallen.

Ziekenhuisstaking: ‘Spoedzorg gaat altijd door’

Boodschap van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Het beste ziekenhuis staakt niet

Eén van de ziekenhuizen die woensdag niet staakt, is het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Het ziekenhuis dat dit jaar door meerdere media werd uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland, staat wel pal achter de staking en heeft wel intern een actie georganiseerd. Dit onder het motto ‘Het mes snijdt aan twee kanten’.

„We waren nog wat aan het sluimeren en kwamen laat in actie”, zegt Audrey Theunisz namens actie-comité Bea-in-actie. „Het zit niet zo in onze cultuur om hard op te treden. We hebben er voor gekozen om met een stukje bewustwording te beginnen.”

Het Beatrixziekenhuis verklaart zich solidair met de andere ziekenhuizen, stelt Theunisz. Zelf werkt ze ‘op de OK’: „Op dit moment hebben wij een aantal zieken en dat maakt de dienstendruk hoog. Het eist veel van onze werk-privé-balans.”

Zorgen over de toekomst

Voor Theunisz Metro te woord staat, heeft zij net een petitie aan de Raad van Bestuur van haar ziekenhuis overhandigd. De petitie is 810 keer ondertekend. „Een duidelijk signaal dat wij ons zorgen maken over de toekomst. Wij vragen morgen aandacht aan de patiënten en delen flyers uit, zodat ook zij de petitie kunnen ondertekenen. We zullen het landelijk front steunen door te vertellen over onze zorgen, over waarom er gestaakt wordt en waarom er een nieuwe cao moet komen.”

Spandoeken en posters hangen al door het hele ziekenhuis heen. Verschillende personeelsleden zullen als robots verkleed gaan en de vraag stellen ‘is dit de toekomst van de zorg?’. Theunisz denkt dat het Beatrixziekenhuis bij een eventuele volgende staking wel van de partij zal zijn. „We hopen dat het niet zover komt, maar daar zullen we dan zeker over nadenken.”

'Haal vader even op'

Nu dus nog even niet. Het belang van de patiënten gaat nog even voor het belang van de staking, zo is de gedachte in het beste ziekenhuis van Nederland. Theunisz: „We kiezen als werknemers niet voor niets voor de zorg en willen die patiënten in elk geval niet de dupe laten worden. Een leraar kan een klas naar huis sturen, maar wij kunnen moeilijk gaan bellen met de vraag: Kunt u uw vader even ophalen? We doen vandaag even niets.”


Ruzie tijdens klimaattop in Madrid

Ruzie tijdens klimaattop in Madrid

Ook klimaatactiviste Greta Thunberg sprak tijdens de top. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Tijdens de klimaattop in Madrid is onenigheid ontstaan tussen vertegenwoordigers van deelnemende landen. Veel landen vinden dat de verklaring van Chili, het land dat de top organiseert, veel te mild is.

Ook vinden een aantal deelnemende landen dat grote landen te weinig verandering willen. Vooral landen met een sterke economie zijn tegen grote aanpassingen om klimaatverandering tegen te gaan.

„Als wetenschappers in de rij staan om ons te waarschuwen voor de afschuwelijke gevolgen van de stijgende uitstoot en schoolkinderen met miljoenen tegelijk de straat opgaan, dan is wat wij hier in Madrid doen het verraden van de mensen op de wereld", zei Keniaanse vertegenwoordiger Mohamed Adow zaterdag.


Bejaarde vrouw (87) neergestoken in Apeldoorn

Bejaarde vrouw (87) neergestoken in Apeldoorn

Een 61-jarige vrouw is als verdachte aangehouden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

Een vrouw van 87 jaar is neergestoken in een woning in Apeldoorn. Een 61-jarige vrouw is als verdachte aangehouden. Volgens de politie zijn de twee bekenden van elkaar.

Getuigen zeggen tegen De Stentor dat het gaat om de dochter van de bejaarde vrouw, maar dat wil de politie niet bevestigen.

Omgeving afgezet


Nieuwe dienstregeling spoor gaat zondag in

Nieuwe dienstregeling spoor gaat zondag in

En nu nog hopen op op tijd vertrekken. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

2 UUR

NS start zondag 15 december de nieuwe dienstregeling op het spoor voor 2020. Een geruststelling misschien: voor 95 procent van de reizigers verandert hun dagelijkse reis volgend jaar nauwelijks.

NS brengt elke dag 1,3 miljoen reizigers van A naar B, dus een aanzienlijk aantal moet vanaf zondag toch even opletten. „Zij kunnen te maken krijgen met andere vertrek- en aankomsttijden”, laat de vervoerder weten. Meer dan 50.000 reizigers krijgen een kortere reistijd, terwijl 5.000 treingebruikers een langere reistijd krijgen.

Sneller naar Zwolle


CNV: '30-urige werkweek moet de nieuwe norm worden'

CNV: '30-urige werkweek moet de nieuwe norm worden'

Vakbond CNV pleit voor een 30-urige werkweek. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Dertig uur per week werken. Dat moet volgens CNV-voorzitter Piet Fortuin op termijn de norm worden in Nederland.

„We houden elkaar gevangen in een ziekmakend en peperduur systeem”, zegt Fortuin. Uit een onderzoek van de vakbond onder 3000 werkenden blijkt dat bijna de helft (45 procent) het gevoel heeft knel te zitten tussen werk, privé en andere verplichtingen. Meer dan de helft van de ondervraagden ervaart een hoge werkdruk en wil meer tijd voor zijn of haar privéleven.

Burn-out


Akkoord over ziekenhuis-cao: in twee jaar 8 procent erbij

Akkoord over ziekenhuis-cao: in twee jaar 8 procent erbij

Er is een akkoord bereikt over de ziekenhuis-cao. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

De vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor het ziekenhuispersoneel.

In het akkoord, dat is gesloten na maandenlange acties bij ziekenhuizen, zijn volgens vakbond FNV twee structurele loonsverhogingen afgesproken. Het personeel krijgt er per 1 januari 2020 vijf procent bij, per 1 januari 2021 stijgen de lonen nog eens met drie procent.

Leerlingsalarissen


Likeability of3

Activisten op Schiphol weggehaald door Marechaussee

Greenpeace houdt een 'protestival' op Schiphol / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 12:44

Marechaussees zijn zaterdagmiddag begonnen met het weghalen en aanhouden van actievoerders van Greenpeace uit Schiphol Plaza. Een paar honderd mensen hebben zich in hal verzameld om een klimaatplan van de luchthaven af te dwingen.

Greenpeace had van Schiphol en van de gemeente Haarlemmermeer geen toestemming om in Schiphol Plaza actie te voeren. De demonstranten verzamelden zich zaterdagochtend echter toch in de hal. De Marechaussee liet weten dat ze om 12.00 uur moesten vertrekken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

Vastgeketend


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Noodtoestand door mazelen in Samoa verlengd

Iedereen moet worden ingeënt tegen de mazelen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 11:54

De noodtoestand wegens de mazelenepidemie op de afgelegen eilandenstaat Samoa duurt tot 29 december voort, heeft premier Tuilaepa Sailele Malielegaoi na kabinetsberaad zaterdag bekendgemaakt.

In die periode moeten de resterende eilandbewoners worden gevaccineerd, die nu nog vatbaar zijn voor de besmettelijke ziekte. Sinds de uitbraak van de epidemie in november zijn 72 inwoners aan mazelen overleden. Het gaat in verreweg de meeste gevallen om kinderen jonger dan vier jaar. Er zijn tot dusver 5154 ziektegevallen gemeld, op een inwonertal van 200.000.

Kinderen in kritieke toestand


Wonen in Brabant: Eindhoven heeft een magnetisch effect

Wonen in Brabant: Eindhoven heeft een magnetisch effect

Eindhoven. / Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 11:00

De woningmarkt staat de afgelopen jaren behoorlijk onder spanning, wat het vinden van een nieuwe woning niet gemakkelijk heeft gemaakt, vooral voor starters. Hoe gaat het in Brabant?

Onderbieden, meer bezichtigingen doen bij één huis en er even over nadenken is er bijna niet meer bij. Toch lijkt de woningmarkt landelijk wat af te koelen. De snelle prijsstijgingen lijken wat getemperd te zijn en het aanbod van woningen neemt weer wat toe. De gemiddelde verkoopprijs stijgt nog wel, maar er worden over het algemeen wel weer wat meer huizen verkocht. Maar hoe zit het in Noord-Brabant en in het bijzonder in een middelgrote stad als Eindhoven?

Wonen in Brabant: Eindhoven heeft een magnetisch effect

Eindhoven van boven.


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


Likeability of5

'THC-gehalte in wiet moet omlaag'

Het THC-gehalte in wiet moet omlaag / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 10:44

Verslavingsartsen pleiten in overgrote meerderheid voor een maximering van het THC-gehalte in wiet. Dat gehalte van deze belangrijkste stof in cannabis, die zorgt dat iemand zich high voelt, is nu gemiddeld 16 procent.

Dat percentage zou naar 10 of zelfs 5 procent moeten, blijkt uit een rondgang onder leden van de Vereniging voor Verslavingsgeneeskunde Nederland (VVGN) die het programma De Monitor (KRO-NCRV) heeft uitgevoerd.

Afspraken


likedislike
user_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of5

Vermiste moeder en zoon gevonden na Amber Alert

Beeld ter illustratie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:39

De 26-jarige vrouw en haar zoontje van een jaar uit Ede die werden vermist, zijn na een Amber Alert in goede gezondheid aangetroffen. Dat meldt de politie zaterdag.

Agenten vonden moeder en kind na een tip in een hotel in het Duitse Düsseldorf.

De moeder is aangehouden voor, zoals dat heet, onttrekking aan het gezag. Haar precieze rol wordt volgens de politie nog onderzocht. Het jongetje en zijn moeder krijgen nu de hulp en aandacht die nodig is, aldus de politie. In verband met de privacy worden verder geen mededelingen gedaan.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Kim Putters meest invloedrijke Nederlander

Kim Putters van het SCP / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:24

Kim Putters van het Sociaal Cultureel Planbureau is de meest invloedrijke Nederlander volgens de Volkskrant. Putters volgt daarmee Feike Sijbesma van multinational DSM op.

Putters is sinds 2013 directeur van het SCP, een belangrijk adviesorgaan van het kabinet. Sijbesma maakte onlangs bekend te stoppen als bestuursvoorzitter bij DSM.

Al tweede


Test voert druk door Noord-Korea op

Noord-Korea's leider Kom Jong-Un / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:14

Noord-Korea heeft een nieuwe test uitgevoerd ten behoeve van een nucleaire raket op de basis Sohae in het westen van het land, meldt het staatsmedium KCNA zaterdag.

Volgens de mededeling moet deze test bijdragen aan de strategische, nucleaire afschrikking.

Volgens KCNA gaat het "om een succesvolle test van grote betekenis". Verdere details zijn niet bekendgemaakt, maar mogelijk is het een proef met de motor van een nucleaire langeafstandsraket van het type Pukguksong-3.


Boris Johnson.
Likeability of3

De Britten verlaten de EU, hoe nu verder?

Boris Johnson. / EPA

Foto van 'Sarah Sitanala'

GISTEREN

Uitgerekend op vrijdag de dertiende is een einde gekomen aan de jarenlange brexitonderhandelingen. Omstreden premier Boris Johnson kreeg voor elkaar want niemand een jaar geleden nog voor mogelijk hield: hij behaalde een ruime meerderheid van 365 zetels in het Lagerhuis, daarmee is de brexit een feit. Op 31 januari 2020 zullen de Britten definitief de EU verlaten.

De Conservatie partij van Johnson is veruit de grootste partij geworden en kan alleen gaan regeren. De oppositiepartij Labour is de grote verliezer van de verkiezingen. De partij van Jeremy Corbyn behaalde 203 zetels, wat neerkomt op een verlies van 59. Volgens Armin Cuyvers, Universitair Hoofddocent Europees recht aan het Europa Instituut van de Universiteit Leiden, had Johnson geluk met Corbyn als tegenstander. „Labour had geen goed tegengeluid.”

Hoe nu verder?


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

De twee kanten van de boeren: protestdag

Boeren hebben deze protestdag twee kanten laten zien

De twee kanten van de boeren: protestdag / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De boeren hebben vrijdag twee kanten laten zien. Enerzijds vond er op de Dam een gemoedelijke protestbrunch plaats, anderzijds wilden ze Eindhoven Airport bezetten. 

Passagiers van en naar de Brabantse luchthaven hebben grote hinder van boeren die met trekker richting de luchthaven zijn gestroomd. De weg naar de parkeergarage is geblokkeerd, waardoor reizigers er niet meer in of uit kunnen. De politie heeft enkele wegen afgesloten, om de oprukkende boeren naar Eindhoven Airport te stuiten.

De actie komt vanuit Farmers Defense Force, die eerder op de dag al aankondigde harde actie te gaan voeren. Wat, wilden ze toen nog niet zeggen. De boeren waren vrijdag ook al in Den Bosch om bij het provinciehuis te protesteren tegen het huidige stikstofbeleid.


Lof voor proeven en stunts van natuurkundeleraar (69)

Zo wil je wel iedere dag natuurkundeles krijgen, toch? / Twitter @its_riccaa

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Denk je aan een natuurkundeleraar, dan zie je misschien een stoffig type voor je die zachtjes praat en waarbij je veel moeite moet doen om niet in slaap te vallen. Hoe anders is dat bij de Amerikaanse David Wright.

Toegegeven: de beste man is grijs. Maar aan levenslust en lol in het lesgeven ontbreekt het hem allerminst. Een van zijn leerlingen zette de stunts van de docent uit Virginia op Twitter en inmiddels is het filmpje al meer dan 17 miljoen keer bekeken.

Gebroken glasscherven


Likeability of3

Harde actie: boeren bezetten luchthaven Eindhoven

Boeren bij het provinciehuis in Brabant. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De boeren dreigden al met harde acties en dat lijkt nu ook daadwerkelijk te gebeuren. Boze boeren van Farmers Defence Force zijn vrijdagmiddag onderweg naar Eindhoven Airport om de luchthaven te bezetten.

Op hun trekkers rijden de boeren van het provinciehuis in Den Bosch over de A2 naar Eindhoven. Dat meldt Omroep Brabant. Het verkeer loopt bij Vught helemaal vast. Volgens Rijkswaterstaat gaat het mogelijk om wel 80 trekkers. De politie en ME begeleidt de boeren.

Stikstofdebat hervat


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Lucratieve periode voor deze 'mensen-kerstman' met clownsverleden

Af en toe even een klein kersttukje, hij wordt tenslotte ook een kerst ouder

Foto van 'Iris Hermans'

GISTEREN

Het zijn de drukste dagen van het jaar voor Robert Stoesser van boekdekerstman.nl. Getooid in zijn pak en bewapend met bel en grapjes over ballen en pieken, vliegt hij van hot naar her, soms zelfs op een arrenslee. „Dit is het allermooiste seizoen voor mij!” Zo was er laatst een event van een groot beautymerk, „Met van die influencermeisjes, weet je wel. Ze wilden allemaal een boomerang met me. Tag me maar, riep ik ze na, met hashtag Kerstman!” 

Een halfuur aan de lijn met Stoesser, die vol humor zit, en je begint spontaan te glimlachen. Het is een kerstman met een clownsverleden. Hij zit al lang in de entertainment en is een echte ‘mensen-kerstman’, „ik maak graag mensen blij, dat heeft er altijd al wel ingezeten.”

ABK


Grootste wens bejaarde: stripper in verzorgingstehuis
Likeability of5

Grootste wens bejaarde: stripper in verzorgingstehuis

Grootste wens bejaarde: stripper in verzorgingstehuis / Care UK

Foto van 'Metro'

GISTEREN

In een verzorgingstehuis zullen de gemiddelde activiteiten niet veel spannender worden dan een cursusje breien, Rummikuppen of meezingen met oude hitjes. In een bejaardentehuis in Engeland hebben ze het beter voor elkaar, daar kwam een stripper op bezoek.

De 89-jarige Joan wilde héél graag dat er een knappe man met „een brede borst en grote biceps" langs zou komen. Hoe kun je die wens van een 89-jarige vrouw weigeren?

Joan en haar vriendin Pauline waren dan ook zeer in hun nopjes met de stripper, die verkleed als brandweerman langskwam in het verzorgingstehuis Glastonbury Court, in de Engelse stad Bury Saint Edmund. De stripper in kwestie hield zich niet in en trakteerde de oudjes op een lapdance, die de dames giechelend ontvingen.


lol
user_93128fc22b33a8d9a8af06fe933f69a78f3b860b_avatar