Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 nov 2019 / 07:54 uur

Witte Huis wil verhoor drie medewerkers voorkomen

Het Witte Huis wil niet dat drie medewerkers van de afdeling management en budget worden gehoord in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

De commissie die onderzoek doet naar het starten van een afzettingsprocedure wilde het drietal graag ondervragen.

Gedagvaard

Het gaat om Russ Vought, Michael Duffey en Brian McCormack. Vought is de plaatsvervangend directeur, de andere twee zijn ook bestuurders binnen de afdeling van het Witte Huis. De drie zijn gedagvaard om woensdag voor de commissie van het Huis van Afgevaardigden te verschijnen.

Het onderzoek richt zich op president Donald Trump, die ervan wordt verdacht zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski onder druk te hebben gezet om een bedrijf te onderzoeken. De zoon van Joe Biden, Trumps politieke rivaal, was betrokken bij het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Witte Huis wil verhoor drie medewerkers voorkomen
Sluiten