Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 nov 2019 / 23:20 uur

Winst voor Michael van Gerwen in Players Championship Finals

De Nederlandse darter Michael van Gerwen kan weer een nieuwe prijs aan zijn al overvolle prijzenkast toevoegen.

Zondagavond sleepte de 30-jarige Van Gerwen in het Britse Minehead de winst in de wacht ten koste van Gerwen Price. Tijdens de finale won hij met 11-9.

Twintig legs

De beslissing viel in de zinderende twintigste leg van de finale met een tussenstand van 10 tegen 9 in het voordeel van de Nederlander. Price, die derde staat op de wereldranglijst, kon op een gegeven moment de score gelijktrekken waardoor de eindstrijd nog langer ging duren.

Toch lukte het de Welshman niet om zijn voorsprong te verzilveren nadat hij meerdere keren misgooide op het beslissende moment. De spanning was om te snijden, maar Van Gerwen maakte het uiteindelijk af met een dubbel-5.

Vijfde titel

Voor Van Gerwen is het zijn vijfde titel op de Players Championship Finals. Hij won het toernooi ook in 2013, 2015, 2016 en 2017. De winst levert hem een geldprijs op van zo’n 117.000 euro. Vorig jaar verloor hij in de finale met 11-9 van Daryl Gurney.

Eerder op zondag won Van Gerwen met 10-6 van Mervyn King en met 11-8 van Ian White. Raymond van Barneveld was in de kwartfinales duidelijk de mindere van Chris Dobey: 2-10.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winst voor Michael van Gerwen in Players Championship Finals
Sluiten