Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Vrouw vervoerde pony in brommobiel

De bestuurder van een brommobiel werd in Frankrijk tegengehouden voor een controle. Toen de politieagenten de auto naderden, zagen ze dat zij wel een hele opmerkelijke passagier bij zich had. 

Vanuit de bijrijdersstoel van het kleine rijvoertuig stak het hoofd van een witte pony naar buiten. De vrouw bleek deze regelmatig zo te vervoeren, want ze gebruikt hem als therapiedier voor gehandicapte kinderen.

Geen rijbewijs

Een brommobiel is wat klein voor het vervoeren van zo’n groot dier en haalt slechts 45 kilometer per uur. Maar de bestuurder heeft nog geen autorijbewijs, dus iets anders zit er voorlopig niet op. Wel heeft ze het voertuig helemaal omgebouwd, om de pony zo goed mogelijk te kunnen transporteren. Het dier kan aan de achterkant instappen en er aan de passagierskant weer uit.

Geen boete

De vrouw werd niet beboet door de politie. Hoewel het voertuig niet correct stond ingeschreven, waren de agenten er namelijk van overtuigd dat de pony op een comfortabele manier werd vervoerd. Het verhaal dat ze het dier gebruikte als therapiedier, bleek ook te kloppen.

Momenteel neemt ze rijlessen, om de pony in de toekomst op legale manier te kunnen vervoeren. In tussentijd gebruikt mevrouw dus haar brommobiel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.