Metro
Metro Nieuws 9 nov 2019 / 19:24 uur

Vrouw reed terug van vakantie met 3 kinderen en 111 kilo drugs

Een souvenirtje naar huis meenemen na je vakantie is altijd leuk. Maar een 39-jarige vrouw uit Brussel nam dit net iets te serieus. Op de terugweg met haar drie kinderen van hun vakantie in Marokko werd er 111 kilo drugs in de auto gevonden. 

De vrouw zit sinds september in een Franse cel, zo bleek dit weekend. Ze werd door de douane namelijk tegengehouden in de kleine Zuid-Franse gemeente Le Perthus, vlakbij de Spaanse grens. Haar drie kinderen werden toevertrouwd aan de sociale dienst van de gemeente, totdat ze door hun vader konden worden opgehaald.

In de val gelokt

Toen haar auto uitgebreid werd onderzocht, bleken de drugs in een dubbele bodem te zitten. De straatwaarde van de gevonden hasj ligt op ruim 1 miljoen euro.

Het is overigens nog niet duidelijk of zij de drugs er zelf heeft geplaatst. Haar familie gelooft namelijk dat ze in de val is gelokt door een automonteur. Dat vertelt haar broer in de krant La Dernière Heure. Volgens hem had ze tijdens haar vakantie problemen met haar wagen en liet ze die net voor de terugreis repareren.

Ook zou er volgens hem een onderzoek zijn geopend naar de garage, maar dat heeft tot nu toe nog niets opgeleverd. De vrouw zou namelijk niet meer weten waar ze precies haar auto had laten maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw reed terug van vakantie met 3 kinderen en 111 kilo drugs
Sluiten