Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 nov 2019 / 15:57 uur

Vrouw overlijdt bijna aan allergische reactie na seks

Seks kan leiden tot nieuw leven, maar soms pakt het iets anders uit. Een vrouw heeft de gevolgen van een vrijpartij maar net aan overleefd.

De 46-jarige Amerikaanse kreeg na seks te hebben gehad met haar man een heftige allergische reactie. Dit kwam – zo bleek na afloop – door de antibiotica die haar man slikte. Sporen daarvan waren er in zijn sperma te vinden.

Eerste hulp

Nadat het koppel uit Baltimore klaar was, kreeg de vrouw plotseling last van duizeligheid, darmklachten, jeukende handen en voeten. Ook begon ze hevig te transpireren, waarna ze naar de eerste hulp besloten te gaan.

De artsen gingen eerst uit van bloeddrukproblemen, waarna ze een infuus en medicatie kreeg. Echter kwam even later uit een analyse naar voren dat het om een anafylactische shock (ernstige allergische reactie) ging. De vrouw is namelijk al haar hele leven allergische voor penicilline, een stof die aanwezig was in de antibiotica van haar man en dus ook in zijn sperma.

Epipen

Nadat alles weer onder controle was, mocht ze weer naar huis. Ze kreeg een epipen en het advies om, als ze seks hebben, een condoom te gebruiken tot een week na het aflopen van de antibioticakuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw overlijdt bijna aan allergische reactie na seks
Sluiten