Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Vleesloze maand in trek na item bij Lubach

Na een veelbesproken item bij het tv-programma Zondag met Lubach, hebben opeens veel meer mensen zin in een vleesloze maand. In het item werden beelden van varkensslacht getoond. 

Het „Lubach-effect", noemt directeur Veerle Vrindts, van de Nederlandse afdeling van ProVeg, het. Een paar honderd mensen willen het vlees voorlopig laten staan na het zien van het item. ProVeg, dat vegetarisme en veganisme promoot, kreeg de afgelopen dagen stukken meer aanmeldingen voor de zogeheten ‘VeggieChallenge’.

„Normaal krijgen we zo’n 35 aanmeldingen per dag, nu waren dat er in twee dagen al 310." Bij de challenge is het de bedoeling dat deelnemers een maand geen vlees eten. ProVeg steunt ze met boodschappentips en recepten. „En je kunt vragen stellen aan andere deelnemers of aan een diëtist, zonder dat je gelijk hoeft te beslissen om de rest van je leven vegetariër te blijven", voegt Vrindts toe.

Heftig

Lubach kaartte zondag de misstanden en het gebrekkige toezicht op slachthuizen aan. Hij toonde beelden van hoe de slacht eraan toegaat als alles volgens de regels gaat. En die waren behoorlijk heftig. Laat staan als het níet volgens de regels gaat.

Onderstaande beelden kunnen dus als schokkend ervaren worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vleesloze maand in trek na item bij Lubach
Sluiten