Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 nov 2019 / 16:49 uur

Verdacht object in Haarlem lijkt handgranaat

Het verdachte object dat is aangetroffen op de trap voor het stadhuis van Haarlem lijkt volgens de politie een handgranaat te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het voorwerp inmiddels weggehaald.

Na de vondst woensdagmiddag werd het stadhuis aan de Grote Markt ontruimd, maar kort na 17.00 uur werd het gebouw weer vrijgegeven. Ook de afzettingen in de omgeving werden opgeheven.

De Haarlemse burgemeester Jos Wienen wordt al geruime tijd beveiligd, omdat hij wordt bedreigd. Uit welke hoek die dreiging komt is niet bekend. De politie kan niet zeggen of er een verband is met de vondst van de vermoedelijke handgranaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verdacht object in Haarlem lijkt handgranaat
Sluiten