Metro
Metro Nieuws 6 nov 2019 / 12:34 uur

Vanaf vandaag kun je whatsapp-groepsgesprekken weigeren

Je kent het wel. Je wordt toegevoegd aan een Whatsappgroep waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten. Goed nieuws: je kunt er vanaf nu onderuit komen. 

Eerder al meldde de berichtendienst dat deze mogelijkheid eraan zat te komen. Nu is het dan eindelijk zover. Gebruikers in India gingen ons voor, maar vanaf nu is de update om vooraf groepsgesprekken te weigeren beschikbaar voor alle WhatsApp-gebruikers.

Weigerlijst

Gebruikers van WhatsApp kunnen de optie aanzetten via de privacy-instellingen in de app. Onder ‘Groepen’ kun je vervolgens aangeven wie jou wel of niet mag toegeven aan een groepsgesprek. Je hebt de keuze uit drie mogelijkheden: iedereen mag je toevoegen, alleen contacten in je adresboek hebben die mogelijkheid en kun je bepaalde personen uit je adresboek op een weigerlijst zetten.

De personen op de weigerlijst kunnen jou niet uitnodigen voor een groepsgesprek, maar daar alleen een uitnodiging voor sturen via een apart bericht. Vervolgens heb je drie dagen de tijd om deze uitnodiging te accepteren. Als je dat niet doet, word je ook niet toegevoegd aan het groepsgesprek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vanaf vandaag kun je whatsapp-groepsgesprekken weigeren
Sluiten