Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 nov 2019 / 11:53 uur

Vader Ruinerwold verdacht van seksueel misbruik kinderen

De vader van het gezin dat een teruggetrokken leven leidde in een boerderij in het Drentse Ruinerwold, wordt ervan verdacht twee van zijn drie oudste kinderen seksueel te hebben misbruikt.

Deze twee woonden niet op de boerderij. Dat meldde het Openbaar Ministerie donderdag.

DNA-onderzoek

De 67-jarige Gerrit-Jan van D. wordt – naast het seksueel misbruik – ook verdacht van witwassen en vrijheidsberoving. Uit DNA-onderzoek blijkt dat hij de vader is van de zes jongvolwassen kinderen met wie hij op de boerderij woonde. De zes hebben ook allemaal dezelfde moeder, zij is in 2004 overleden. Zij stonden niet ingeschreven bij de burgerlijke stand, dat is inmiddels wel gebeurd.

Medeverdachte Josef B. is de huurder van de boerderij en wordt de klusjesman genoemd. De twee mannen worden er ook van verdacht in 2009 in Meppel een 69-jarige man uit Oostenrijk enkele maanden te hebben vastgehouden. Meer details hierover kan het OM niet geven. „Het onderzoek is nog in volle gang. Pas na afronding van het onderzoek kan een volledig beeld worden gevormd", aldus het OM.

Voorbereidende zitting

Half oktober kwam de zaak aan het rollen nadat de 25-jarige zoon enkele keren was opgedoken in een dorpskroeg in het Drentse Ruinerwold. Toen hij zijn verhaal deed aan de barman schakelde die de politie in.

Op 21 januari volgend jaar moeten Van D. en de 58-jarige B. zich voor het eerst in de rechtbank melden. Het gaat om een voorbereidende zitting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vader Ruinerwold verdacht van seksueel misbruik kinderen
Sluiten