Metro
Metro Nieuws 10 nov 2019 / 14:49 uur

Twee minuten stilte voor overleden skiërs

Nederlandse wintersporters hebben zondagmiddag om 12 uur in het Oostenrijkse Sölden stilgestaan bij de twee landgenoten die zaterdag omkwamen in een lawine. 

Tijdens de Winter Opening werden de mannen herdacht met twee minuten stilte. Op dit jaarlijkse evenement tonen skiwinkels en importeurs de nieuwste materialen, die honderden Nederlanders die veelal actief zijn in de wintersportbranche hier kunnen uittesten.

Bijzonder triest

Bij de herdenking was Arjen de Graaf van de Nederlandse Ski Vereniging ook aanwezig. Hij noemt de gebeurtenis „Bijzonder triest". Volgens hem waren er zo’n tachtig tot honderd mensen gekomen om de mannen te herdenken. „Het is hier aangekomen als een mokerslag. Het seizoen is eigenlijk nog niet eens begonnen en dan gebeurt dit."

Wintersporters

De twee omgekomen Nederlandse mannen waren 33 en 39 jaar oud en belandden onder een pak sneeuw van zo’n twee tot drie meter dik. Een 54-jarige man slaagde erin om uit de lawine te komen. Een van de twee had nog wel zijn lawine-airbag weten te activeren, maar hij was toch gestikt. Hulpdiensten konden de twee snel lokaliseren, maar de redding kwam te laat.

Het drietal was buiten de piste toen de lawine hen bedolf. Volgens De Graaf, die een van de twee omgekomen mannen kende, waren het ervaren wintersporters die zeker wisten wat erbij komt kijken als je buiten de piste gaat. Het AD meldt dat het collega’s van elkaar waren en allebei skileraar. Ze zouden hebben gewerkt voor een bedrijf dat is gespecialiseerd in avontuurlijke wintersportreizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee minuten stilte voor overleden skiërs
Sluiten