Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 12 nov 2019 / 19:25 uur

Turnster (20) overleden door oefening brug met ongelijke leggers

Een Amerikaanse gymnaste, Melanie Coleman (20) is overleden aan haar verwondingen na een val tijdens het turnen. Ze maakte de val bij de ongelijke leggers, meldt HLN

Melanie viel vrijdag tijdens een training van een legger en liep daarbij ernstig rugletsel op. Zondag overleed ze aan haar verwondingen in het ziekenhuis in New Haven in oostelijke staat Connecticut.

Het ongeluk gebeurde tijdens een training in de zaal waar ze wekelijks oefent. Wat er verder gebeurd is, is niet bekend. Vrienden en familie van Melanie spreken van een ‘bizar, tragisch ongeluk’.

Hoog niveau en trainer

De gymnaste trainde op hoog niveau en behoorde tot de top van het USA Junior Olympics Program en was aanvoerder van het turnteam op de middelbare school.

„Melanie was een liefhebbende dochter, zus, nicht, teamgenote en beste vriendin”, aldus een verklaring die haar diepbedroefde familie maandag heeft uitgebracht. Ze stond als orgaandonor geregistreerd. „We zijn ervan overtuigd dat haar geest, lach en humor zullen voortleven bij diegenen die het meest van haar hielden, maar ook bij diegenen die met haar organen nu verder kunnen leven”. Een crowdfundingspagina heeft al bijna 53.000 dollar opgehaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Turnster (20) overleden door oefening brug met ongelijke leggers
Sluiten