Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 14 nov 2019 / 09:49 uur

Stervende baas vindt onderdak voor zijn viervoeter en beste vriend

Wanneer een baasje terminaal ziek wordt, is dit voor een hond minstens net zo verdrietig. De situatie uitleggen kan niet, en goed afscheid kunnen nemen is dus belangrijk. 

De Belgische terminaal zieke Peter (55) is dan ook erg blij dat hij aan de Nederlanders Pedro en Kelly een huis heeft gevonden voor één van zijn honden.

‘Zino blijft bij ons’

Ze zijn echte bofkonten, vertelt Pedro van Engelen (35). „Het is echt een lief beestje!" Hond Zino is nu zes dagen bij hen, gisteren werden de laatste papieren ondertekend. „Hij blijft nu bij ons." Pedro (35) en Kelly (20) zagen in de krant een bericht over de zoektocht van Peter, die COPD heeft. Het stel reisde daarna af naar Antwerpen om Zino (een Stafford van 7 jaar oud) te ontmoeten.

„De hond heeft al veel meegemaakt. Hij was al een keer geadopteerd, dat ging helemaal mis. Hij is toen weer naar zijn baasje gegaan. Maar omdat Peter ziek is en te zwak werd om te lopen, moest er een ander baasje gezocht worden.”

Onafscheidelijk

Peter heeft nog twee hondjes, die niet zo goed zonder elkaar kunnen. Voor de andere honden wordt nog een baas gezocht. „Dat was natuurlijk een moeilijke beslissing”, vertelt Pedro. „Wij zijn erg blij met Zino. Wij hebben de heide en het bos hier om de hoek, dus kunnen heerlijk wandelen in de natuur. Hij past zich ontzettend goed aan, speelt graag en lust graag hondenkoekjes”, lacht de nieuwe baas.

Met Peter werd een bijzondere band opgebouwd, het stel werd door hem geraakt. „Het is zo’n aardige kerel. Hij heeft een heel verhaal. Peter is 25 jaar uitsmijter geweest en is nu zo ziek.” Pedro hoopt dat voor de andere honden ook snel een baasje wordt gevonden, zeker met de kerst in aantocht en de volle dierenasielen.

Zino en baasje Pedro. / Eigen foto

Nog een keer zien

Ook in Groningen was er bijzonder hondennieuws. In het ziekenhuis mocht een viervoeter afscheid nemen van zijn stervende baas. De hond was erbij toen deze thuis gereanimeerd moest worden en naar het ziekenhuis werd gebracht. Een vriend bracht de dierbare viervoeter naar de intensive care.

Op Facebook schrijft het ziekenhuis dat er zo afscheid genomen kon worden. „Deze dierbare naaste kroop rustig bij zijn baasje in bed. Toen hij voelde dat het goed was zo, ging hij weg. Hij had afscheid genomen.”

Als een patiënt komt te overlijden, geven we hem en zijn naasten alle ruimte om afscheid te nemen. Deze dierbare naaste…

Gepostet von UMCG – Universitair Medisch Centrum Groningen am Mittwoch, 13. November 2019

Reageer op artikel:
Stervende baas vindt onderdak voor zijn viervoeter en beste vriend
Sluiten