Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Steekpartij Londen is terreurdaad

Het steek- en schietincident vrijdagmiddag in Londen was een terreurdaad. Dat heeft de antiterreureenheid van de Londense politie bekendgemaakt. 

Er was melding binnengekomen dat de man een explosief bij zich zou dragen. Daarop werd de speciale eenheid van de politie ingeschakeld. De dader werd in eerste instantie door omstanders tegen de grond getackeld, waarna de speciale eenheid het overnam. Op een video is te zien hoe de man op de grond ligt, waarna hij wordt doodgeschoten. De dader droeg inderdaad een op een explosief lijkend voorwerp op zijn lichaam, maar dat bleek onschuldig te zijn.

Na meldingen van een steekpartij op de London Bridge in het centrum kwam de politie massaal in actie. De brug werd snel na het incident volledig afgesloten. Meerdere mensen raakten gewond bij de steekpartij.

Aanslag

Een ruime twee jaar geleden, op 3 juni 2017, vond er op dezelfde plek een aanslag plaats in Londen. Een automobilist reed opzettelijk op voetgangers in. Daarna begon hij – samen met de andere inzittenden van het voertuig – mensen te steken met messen. Acht mensen kwamen om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.