Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 nov 2019 / 06:39 uur

‘Slob wil inkomsten Ster inzetten voor Songfestival’

Het kabinet denkt een oplossing te hebben gevonden voor het tekort van 12,4 miljoen euro voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival door de publieke omroep. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

Minister Slob (Media) wil het volgens ingewijden bijeenbrengen door plots meevallende Ster-inkomsten in te zetten. In feite komt het geld dus uit de eigen portemonnee van de publieke omroep en zou er geen belastinggeld mee gemoeid zijn.

26,5 miljoen

Na de eerdere winst van Duncan Laurence in Tel Aviv wordt het songfestival volgend jaar in Rotterdam gehouden. Geraamd is dat het spektakel 26,5 miljoen euro gaat kosten. Daarvan neemt de European Broadcasting Union – de drijvende kracht achter het internationale liedjesfestijn – 9,6 miljoen voor haar rekening. De NPO draagt 2,5 miljoen euro bij, AVROTROS 2 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Slob wil inkomsten Ster inzetten voor Songfestival’
Sluiten