Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 nov 2019 / 11:09 uur

Slob: begrip voor leraren maar niet meer geld

Docenten en schoolleiders hebben het zwaar, zo begrijpt ook onderwijsminister Arie Slob, maar hij kan ze niet beloven dat er structureel nog meer geld komt om het personeelstekort en de hoge werkdruk aan te pakken. 

Er ligt al ‘een mooi aanvullend pakket’, vindt hij. Het kabinet maakte vorige week bekend dat het de komende jaren in totaal 460 miljoen euro extra uittrekt om tekorten in het basis- en voortgezet onderwijs aan te pakken.

Niet structureel

Aanvankelijk leken de grootste onderwijsvakbonden daar tevreden mee, maar woensdag wordt toch in het hele land actiegevoerd. Het steekt vooral dat het kabinet slechts eenmalig de portemonnee trekt en niet structureel meer geld beschikbaar stelt.

Slob vindt het ‘teleurstellend’ dat een van de vakbonden waarmee hij vrijdag een akkoord dacht te hebben, zijn handtekening heeft ingetrokken. Daarop bleek ook de landelijke staking, die vrijdag nog van de baan leek, alsnog door te gaan.

Investeringen

Met het extra geld dat is toegezegd kunnen scholen ‘de komende jaren doen wat nodig is’ om lege plekken voor de klas in te vullen, zegt Slob. Hij wijst er verder op dat het kabinet eerder al structurele investeringen in het onderwijs heeft aangekondigd, om de werkdruk te verlagen en de salarissen van leraren te verhogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slob: begrip voor leraren maar niet meer geld
Sluiten