Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 nov 2019 / 12:45 uur

Slachtoffers steekpartij Den Haag jongen en 2 meisjes

De drie tieners die vrijdagavond op straat in Den Haag werden neergestoken, zijn een jongen van 13 uit Den Haag, een meisje van 15 uit Alphen aan den Rijn en een 15-jarig meisje uit Leiderdorp.

Ze kenden elkaar niet, liet de politie weten.

Zoektocht

De man die wordt verdacht van het neersteken van de drie tieners, is nog niet gevonden. Er is de hele nacht naar hem gezocht.

Bij warenhuis Hudson’s Bay in de Grote Marktstraat stak hij vrijdagavond zomaar op de jongeren in en ging er daarna vandoor. Door Black Friday was het extra druk met koopjesjagers. Direct na het voorval werd een deel van de grote winkelstraat afgezet.

De drie slachtoffers werden in het ziekenhuis behandeld en konden aan het eind van de avond weer naar huis. Een signalement dat van de verdachte werd gegeven, werd in de loop van de avond weer ingetrokken nadat nieuwe informatie was binnengekomen.

Geschokt door het nieuws

De gemeente Den Haag reageerde vrijdagavond geschokt op de gebeurtenis. „Ik ben geschrokken van het nieuws dat er vanavond een steekpartij heeft plaatsgevonden waarbij kinderen het slachtoffer zijn geworden", aldus de loco-burgemeester Boudewijn Revis. „Op een avond dat veel mensen inkopen doen in één van onze drukste winkelstraten, gebeurt zoiets verschrikkelijks."

De politie kon niet veel kwijt over de zaak: "Wij doen uitgebreid onderzoek naar het steekincident. In verband met de complexiteit en zorgvuldigheid kost dit tijd", aldus een bericht op Twitter. De politie roept ooggetuigen ook op zich te melden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slachtoffers steekpartij Den Haag jongen en 2 meisjes
Sluiten