Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Rutte: Vol Malieveld is ook onze fout

VVD-leider Mark Rutte trekt het zich aan dat zoveel mensen zich de laatste tijd gedwongen voelen om in Den Haag te demonstreren. Dat laat hij weten op een congres van zijn partij. 

„Mensen hebben niet meer de indruk dat we het voor hen doen en dat is onze fout", zei hij tegen zijn achterban. De afgelopen tijd werd het Malieveld bevolkt door onder meer boeren, bouwers, leraren en ziekenhuispersoneel. „Maar de pijn is breder dan het Malieveld", zei de premier.

Vergeven

Hij waarschuwde zijn partijgenoten voor „het risico dat wij daar als vrolijke mensen overheen stappen en weer doorgaan". Rutte voorspelt dat er nog moeilijke weken aankomen, ondanks het feit dat het de afgelopen tijd ook al niet makkelijk was voor de partij. De stikstofcrisis en andere problemen hebben het Nederland, de partij en Rutte zelf namelijk ook niet al makkelijk gemaakt.

Toch is Rutte er „heilig van overtuigd" dat de kiezers „ons echt zullen vergeven dat we misschien dingen doen waar ze het niet mee eens zijn, als we maar laten zien dat we het voor hen doen en niet voor onszelf". Dan kan de VVD in 2021 opnieuw de grootste partij worden, denkt Rutte, die "verschrikkelijk veel zin heeft om daaraan te gaan werken".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.