Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Roofvogel laat gigagat achter in raam Brabants hotel

Het Guldenberg Hotel in het Brabantse Helvoirt had afgelopen dinsdagnacht wel een heel opmerkelijke bezoeker. Een roofvogel vloog namelijk zonder reservering naar binnen.

Dit deed de havik bovendien niet door door een open raam naar binnen te fladderen. Het jachtdier koos ervoor om door een dicht raam zijn intrede te doen, hetgeen uiteraard gepaard ging met een hoop lawaai. Doordat het raam van enkel glas was, was er een behoorlijk groot gat in geslagen.

Inbreker

Een beveiliger ging kijken en toen hij het glas zag liggen, dacht hij dat het ging om een inbreker. Al snel bleek zijn ongelijk en trof hij de havik even verderop aan. Daarop werd de dierenambulance ingeschakeld om samen de roofvogel te vangen en vrij te laten.

„Hij was behoorlijk krachtig en kon nog vliegen. Hij liet zich niet zo makkelijk pakken”, zegt iemand van de dierenambulance tegenover Omroep Brabant. „We hebben hem uiteindelijk grondig gecontroleerd op gebroken vleugels. Het dier heeft geluk gehad, omdat het enkel glas was, dubbel glas had hij niet overleefd.”

Binnentuin

Door het nachtelijke tijdstip van de inval is er niemand gewond geraakt bij het binnenvliegen van de havik. Overdag is het raam een plek waar gasten regelmatig naar de binnentuin kijken.

https://www.facebook.com/search/top/?q=dierenambulance%20helvoirt&epa=SEARCH_BOX

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.