Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 nov 2019 / 15:20 uur

Reizigers zitten uren vast in trein

Zo’n tweehonderd mensen hebben woensdagmiddag ruim drie uur vastgezeten in een trein. Het voertuig stond stil tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. 

Volgens een woordvoerder van ProRail was er een defect aan de bovenleiding, waardoor de trein niet verder kon rijden. En dus zaten de reizigers vast. De ruime 205 minuten die de reizigers in de trein verbleven is volgens de woordvoerder „uitzonderlijk lang".

Te gevaarlijk

Meerdere pogingen om de reizigers uit de trein te krijgen, waren mislukt.. Bussen konden de plek niet bereiken, omdat er aan weerszijden sloten liggen. Wandelen langs het spoor werd te gevaarlijk bevonden, vanwege de situatie met de bovenleiding.

De uiteindelijke oplossing was de trein weg laten slepen door een andere trein. Die zette uiteindelijk rond 15.45 uur koers richting Alphen. Daar konden de mensen de trein – eindelijk – verlaten en hun reis vervolgen.

De situatie zorgde voor veel vertraging op het spoor tussen Utrecht en Leiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reizigers zitten uren vast in trein
Sluiten