Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 nov 2019 / 15:44 uur

Qatar Airways schrapt vlucht Maastricht-Luik van negen minuten

Vrachtvluchten van Qatar Airways die vanuit Doha naar Mexico vliegen, hoeven voortaan een tussenstop minder te maken. De toestellen landen voortaan alleen nog in Luik.

Voorheen was dat anders. Dan stopte het toestel vaak eerst nog op het vliegveld Maastricht-Aken om daarna door te vliegen naar de Waalse stad. De extra stop wordt in de nabije toekomst geschrapt, zo meldt de NOS.

Omweggetje

Omdat een Nederlandse klant per se wilde dat de vracht in Nederland gelost werd, maakten de vliegtuigen van Qatar Airways steevast een kleine omweg richting de Limburgse hoofdstad. De startbaan van vliegveld is echter te klein voor een intercontinentale vlucht. Hierdoor moest er altijd doorgevlogen worden naar Luik voordat het toestel kon opstijgen voor het restant richting Mexico.

De twee vliegvelden liggen slechts veertig kilometer van elkaar en de vlucht duurt nog geen negen minuten. Toch kostte de vlucht vanwege het opstijgen en landen gewoon anderhalve ton aan kerosine. Zowel voor het klimaat als de kosten van de vlucht was dat niet bevordelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Qatar Airways schrapt vlucht Maastricht-Luik van negen minuten
Sluiten