Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 nov 2019 / 08:05 uur

Ouders klagen School voor Persoonlijk Onderwijs aan

Verschillende ouders klagen de School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO) in Utrecht aan voor het niet naleven van de wet op medezeggenschap. Dat laat een aantal van hen donderdag weten in Trouw.

Het concept van SvPO-scholen houdt in dat de klassen klein blijven met gemiddeld zestien leerlingen. Deze hebben vier dagen per week les: van negen tot vijf. De scholen bewezen volgens Trouw op andere plekken in Nederland eerder al dat kinderen dankzij dit concept beter presteren dan het basisschooladvies. De locatie in Utrecht, die nu wordt aangeklaagd, bestaat sinds twee jaar.

Druk uitoefenen

Volgens de ouders die de SvPO nu aanklagen, is de medezeggenschapsraad (MR) van de school tegengewerkt. Het schoolbestuur wilde volgens hen niet met de MR in gesprek over signalen van bezorgde ouders en leerlingen. Het SvPO-bestuur spreekt de kritiek tegen. „De groep ouders wilde zowel het onderwijsconcept als de organisatie veranderen en is daartoe druk gaan uitoefenen," stellen twee bestuursleden.

Het bestuur van de SvPO ligt al langer onder vuur. Eerder deze maand werd bekend dat het bestuur via de rechter voorkomen heeft dat een zeer kritisch rapport van de Onderwijsinspectie openbaar wordt gemaakt. Volgens de Algemene Onderwijsbond heeft de school voor het voortgezet onderwijs het oordeel ‘zeer zwak’ gekregen van de inspectie.

Reageer op artikel:
Ouders klagen School voor Persoonlijk Onderwijs aan
Sluiten