Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

OM eist 10 jaar cel en tbs voor doodsteken huisgenoot

Het Openbaar Ministerie eist tien jaar cel en tbs tegen Joël S. Hij wordt ervan verdacht zijn Amerikaanse huisgenoot neer te hebben gestoken. 

De 24-jarige S. bekende eerder al dat hij de studente Sarah Papenheim (21) om het leven heeft gebracht met 27 messteken. Waarom hij dat gedaan heeft, weet hij echter niet. Voor de rechtbank in Rotterdam zei S. dat het in de maanden ervoor slecht ging en hij last had van hallucinaties. Van de steekpartij zelf zei hij „niets meer te weten".

‘Best boos’

Papenheim was al enige tijd bang voor S., omdat hij zich vreemd gedroeg en had gezegd dat hij drie mensen zou vermoorden. S. vertelde de rechtbank dat hij „best boos" op zijn huisgenoot was, over de manier waarop ze hem behandelde. Ze zou agressief naar hem zijn en bot hebben gereageerd op zijn plan om zelfmoord te plegen.

Op de bewuste dag ging S. naar de kamer van Papenheim toe, om met haar te praten. Er zou een worsteling hebben ontstaan. Waarom dat was en op welk moment hij er een mes bij pakte, zei hij niet meer te weten.

Pijn

Volgens de vader van de studente was de vrouw ervan overtuigd dat ze haar huisgenoot kon helpen. Hij kon haar dan ook niet overtuigen weg te gaan uit het huis in Rotterdam. Ze was ervan overtuigd dat hij haar geen kwaad zou doen. Moeder Donee Odegard zei tijdens de zitten dat haar hart is weggenomen en hoeveel pijn ze daarvan heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.