Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 nov 2019 / 13:44 uur

Nieuwe treinen zijn gevoeliger voor vrieskou

Nieuwe treinen vol elektronica zijn gevoeliger voor vrieskou dan oudere generaties. Dat blijkt uit cijfers van spoorbeheerder ProRail, meldt De Telegraaf. „We zien in metingen van punctualiteit een duidelijk verband. Recent gebouwde treinen zijn vaker kwetsbaar voor extreem winterweer, zoals ijzel op de bovenleiding.”

De cijfers over langere perioden geven volgens ProRail aan dat moderne, computergestuurde treinen gemiddeld meer last van kou en hitte hebben dan eerder gebouwde treinen die relatief wat degelijker lijken.

Probleem oplossen

„Het gaat niet om één bepaald type trein of fabrikant, maar over de hele linie zien we dit verschijnsel op Nederlandse spoortrajecten. Dat ligt waarschijnlijk aan de soort stroomafnemers die in bepaald weer sneller storingen vertonen. We proberen dit probleem op te lossen”, zegt een ProRail-woordvoerder in De Telegraaf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe treinen zijn gevoeliger voor vrieskou
Sluiten