Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe aanhoudingen in moordzaak oud-voetballer

In het onderzoek naar de dood van voormalig profvoetballer Kelvin Maynard heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee nieuwe verdachten. 

Een van de twee zit nog vast, de ander is inmiddels weer op vrije voeten. Eerder werd er al iemand aangehouden, die inmiddels ook al weer vrij is. Allen zijn nog steeds verdachte in de zaak.

Degene die nog vastzit is een 22-jarige Amsterdammer. Hij is op 19 november aangehouden en wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Maynard. Bij een doorzoeking van zijn woning is een vuurwapen gevonden. Een andere verdachte wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij de dood. Dat is een 28-jarige Amsterdammer, die op 21 november is aangehouden. De derde is op 14 november aangehouden op verdenking van witwassen en een dag later weer vrijgelaten.

Verdwenen cocaïne

De 32-jarige Maynard werd op 18 september onder vuur genomen, terwijl hij in zijn auto op de Langbroekdreef in Amsterdam reed. Hij stierf ter plekke.

Volgens de politie zijn er na de moord op Maynard twee verdachten op een scooter of motor gevlucht. Diverse media meldden dat de liquidatie met een ripdeal te maken zou hebben. Daarbij zou 400 kilo cocaïne verdwenen zijn. De politie zegt alle scenario’s nog te onderzoeken, maar bevestigt dat Maynard een bekende was van de politie.

Maynard speelde onder meer bij FC Volendam en FC Emmen. Dit seizoen voetbalde hij bij amateurclub Alphense Boys.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.