Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 19 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Nederlands elftal maakt statement tegen racisme

Het Nederlands Elftal heeft dinsdag een statement gemaakt tegen racisme. De spelers plaatsen een foto op social media, met daarbij de tekst Enough is Enough, stop Racism. 

Naast de tekst plaatsen de spelers ook een foto, waarbij alle voetballers met uitgestoken armen in één grote cirkel staan op het trainingsveld. Ze geven een gezamenlijk signaal tegen racisme af, nadat zondagavond bij de wedstrijd Excelsior tegen FC Den Bosch racistische opmerkingen waren gemaakt naar een speler van de Rotterdamse club.

‘Het is genoeg’

Georginio Wijnaldum, die bij afwezigheid van Virgil van Dijk de aanvoerdersband draagt, sprak zich maandag al duidelijk uit tegen racisme. „Ik was van het veld gelopen en niet meer teruggekomen. Het is genoeg geweest. Er moet keihard worden opgetreden. Boetes waar iedereen van schrikt, zodat niemand zoiets meer in zijn hoofd haalt", aldus de voetballer.

Speler Ahmad Mendes Moreira van Excelsior Rotterdam was emotioneel na het incident en reageerde zondag al bij Fox Sports. „Ik ben boos en teleurgesteld dat dit anno 2019 nog gebeurt. Als ze een keer ‘kut-Rotterdammer’ roepen, dat kan ik accepteren, maar vanaf de eerste minuut was het ‘k-neger, k-zwarte, k-katoenplukker.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlands elftal maakt statement tegen racisme
Sluiten