Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 nov 2019

Nederlander gewond bij busongeval Frankrijk

Tientallen mensen, onder wie een Nederlander, zijn gewond geraakt door een busongeval in het noorden van Frankrijk. Het voertuig kantelde terwijl het de drukke snelweg (A1) verliet, meldden de autoriteiten.

29 mensen raakten lichtgewond en nog eens vier anderen liepen ernstige verwondingen op. Dertien slachtoffers komen uit Frankrijk en twintig uit andere landen.

Eindbestemming onduidelijk

Het gaat volgens de hulpdiensten om een Nederlander, elf Britten, drie Amerikanen, twee Spanjaarden en een Australiër, Rus en Roemeen.

De bus van het bedrijf FlixBus vervoerde mensen tussen Parijs en Londen. Het is onduidelijk welke van die steden zondag de eindbestemming was toen het ongeval gebeurde in de buurt van Estrées-Deniécourt (departement Somme). De hulpdiensten ontfermen zich over de inzittenden. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio.

Duidelijkheid

FlixBus zegt dat het gaat om een bus van een lokale partner. Het vervoersbedrijf staat in contact met de plaatselijke autoriteiten. Het wil duidelijkheid over de oorzaak van de crash en wil garanderen dat passagiers goed worden verzorgd en hun reis kunnen voortzetten. Er komt onder meer een noodnummer en er wordt een andere bus geregeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nederlander gewond bij busongeval Frankrijk
Sluiten