Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Mini-hondenbioscoop geopend in Den Bosch

Met je hond naar de film? Donderdag 7 november is een dierenzaak Pets Place in Den Bosch heropend na een verbouwing en ter promotie van de heropening stond daar vandaag een mini-hondenbioscoop! Daarin worden films gedraaid die qua kleur en geluid op de viervoetige kijkertjes zijn afgestemd. 

Hondensnacks

Ja, of je honden nu echt blij maakt met een film is nog maar de vraag. Maar in de mini-hondenbioscoop konden viervoeters onderuit liggend op kussens, genieten van video’s. „We maken er een echte bioscoopsetting van. Er komt een televisie van drie bij twee meter met een zwarte wand en rode gordijnen. En er zijn hondensnacks,” zegt het bedrijf aan het Brabants Dagblad.

Dat honden niet twee uur languit gaan liggen voor The Joker, snappen ze dan nog wel. De films duren vijf minuten. „Dat heeft met de zeer korte spanningsboog van honden te maken. De vraag is of ze de films gaan uitzitten."

Kunnen honden eigenlijk wel naar films kijken?

Dierenarts Marnix Lamberts meldt aan Editie NL dat hij het idee wel grappig is, maar dat baasjes er niet al teveel van moeten verwachten. „De honden krijgen hier niet bewust iets van mee. Ze zullen snel uitgekeken zijn”, zegt hij tegen Editie NL. Honden kunnen best gefocust zijn op iets wat er op het scherm gebeurd, maar dat is meer een uitzondering dan regels. Volgens de dierenarts ontbreekt er een belangrijk onderdeel en dat is geur. „Honden zijn heel erg gefocust op geur en het zicht komt daarna pas”, zegt de dierenarts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mini-hondenbioscoop geopend in Den Bosch
Sluiten