Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

‘Millennials misschien wel rijkste generatie ooit’

Hoewel millennials misschien op dit moment in hun leven minder vermogen hebben opgebouwd dan hun ouders op dezelfde leeftijd, is de kans groot dat zij op latere leeftijd nog steeds kunnen genieten van een terrasje of een verre vakantie.

Dat blijkt uit een onderzoek van vermogensbeheerder Cerulli Associates. Deze onderzoekers hebben vastgesteld dat millennials dat te danken hebben aan The Great Wealth Transfer (de Grote Vermogensoverdracht). De babyboomgeneratie (geboren tussen 1945 en 1960) zullen de komende kwart eeuw namelijk een gigantisch vermogen overdragen. Naar schatting zullen huishoudens in de Verenigde Staten gezamenlijk een bedrag van $68.000 doorgeven.

Meer babyboomers

„Omdat er meer babyboomers waren dan millennials zal het vermogen geconcentreerd zijn in een kleiner deel van de bevolking. Erfenissen kunnen daarom millenials de rijkste generatie ooit maken”, zegt Kim Orth van financiële dienstverlener Ameriprise tegenover Fox Business.

Ook uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek komt naar voren dat millennials niet te klagen hebben als het gaat om hun financiële toekomst. Begin 2017 bedroeg het gemiddeld vermogen van 65-plushuishoudens €113.000. De Telegraaf schrijft dat de helft van deze huishoudens meer dan een ton bezat, en 11 procent meer dan een half miljoen.

Minder sparen

Volgens economen kan De Grote Vermogensoverdracht ook veranderingen in de economie ten gevolge hebben. Zo zou het ertoe kunnen leiden dat millennials met het oog op een handen zijnde erfenis bijvoorbeeld minder gaan sparen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.