Metro
Metro Nieuws 22 nov 2019 / 12:16 uur

Metro helpt KNRM levens redden, jij ook?

Jelle kwam bijna om het leven, toen hij op een zonnige septemberdag een verfrissende duik in de zee bij Terschelling nam. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) redde zijn leven. 

De KNRM krijgt het al jaren steeds drukker en redt vele levens. In 2017 voerden ze nog zo’n 2100 acties uit,, vorig jaar werden dat er al 2500 en dit jaar wordt dat getal waarschijnlijk geëvenaard. Ter vergelijking: in 2001 stond het aantal acties nog op zo’n 1500.

De hulpverleningsorganisatie is zelfstandig en onafhankelijk en leeft van donaties. Ze zijn 24/7, 365 dagen per jaar (en volgend jaar eentje meer) inzetbaar.

Uitrusting

Zo hebben ze ook het leven van Jelle Buning gered. Op een septemberdag in 2009 neemt hij een duik in zee bij Terschelling. De golven zijn hoog, even hoog als zijn euforische stemming. Vijf kwartier later pikt de KNRM hem uit het water. Buning is uitgeput en heeft de kritieke lichaamstemperatuur van 32 graden.

Dankzij de KNRM kwam hij er bovenop. Geld om levens te kunnen blijven redden is nodig. Daarmee kunnen bijvoorbeeld mutsen, portofoons of opleidingen voor vrijwilligers worden betaald.

Wil jij doneren? Dat kan via deze link.

Metro helpt KNRM levens redden, jij ook?
Metro helpt KNRM levens redden, jij ook? / KNRM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Metro helpt KNRM levens redden, jij ook?
Sluiten