Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 nov 2019 / 06:54 uur

Meer mensen kunnen energierekening niet betalen

Steeds meer mensen zijn de dupe van ‘energiearmoede’. Het aantal mensen dat de rekening niet meer kan betalen, dreigt te verdubbelen.

Dat meldt Trouw op basis van een onderzoek van bureau Ecorys. Ruim 650.000 huishoudens kunnen hun maandelijkse energierekening niet of nauwelijks betalen.

Moeite met betalen

Deze groep ‘energiearme’ Nederlanders wordt de komende tien jaar fors groter nu Nederland ernaar streeft alle woningen van het gas af te halen, is de conclusie. Onderzoekers berekenden dat in 2030 maar liefst 1,5 miljoen huishoudens met moeite de kosten voor elektriciteit kunnen opbrengen.

Het gaat om gezinnen die minstens 10 procent van het inkomen besteden aan de energierekening en die in veel gevallen niet meer dan 14.000 euro per jaar verdienen. Niet alleen laten ze het soms na de energierekening te betalen, ook bezuinigen ze op gas en elektriciteit. Ze zetten de verwarming bijvoorbeeld niet hoger dan 18 graden. Of radio en televisie staan nauwelijks aan om te besparen op elektriciteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer mensen kunnen energierekening niet betalen
Sluiten