Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Man verantwoordelijk voor 900 autobranden opgepakt

De Franse politie heeft afgelopen week een 33-jarige man opgepakt die wordt verdacht van brandstichting van zo’n negenhonderd auto’s in het noordoosten van het land.

De man uit het stadje Sélestat heeft de branden bekend. De politie pakte de verdachte op nadat elf auto’s in de buurt van het stadje uitbrandden. Dat was slechts een fractie van zijn schade, want verspreid over zes jaar is hij verantwoordelijk voor negenhonderd autobranden geweest. De totale schade wordt geschat op zo’n 8,5 miljoen euro, meldden Franse media.

Gewone man

„Het is een gewone man, iemand die geen strafblad heeft en niet bekend was bij de politie. Hij voldoet helemaal niet aan het profiel van een klassieke brandstichter", aldus het hoofd van de onderzoeksafdeling van de gendarmerie in Straatsburg.

Volgens de krant Le Dauphiné Libéré is de man een gepassioneerd atleet op hoog niveau en specialist in korte afstanden (5 en 10 kilometer). Uit de eerste verhoren blijkt dat hij de branden stichtte uit wraak. Waarvoor is niet bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.