Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

London Bridge afgesloten na steekpartij

Op de London Bridge in het centrum van Londen heeft een steekpartij plaatsgevonden. De politie heeft bevestigd dat het gaat om een terreurdaad. 

Bij de steekpartij zijn meerdere gewonden gevallen. De politie heeft de dader van de aanslag doodgeschoten. De politie bevestigde eerder al dat er schoten zijn gelost en ook ooggetuigen lieten op social media weten schoten te hebben gehoord.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. Op videobeelden is te zien dat er veel politie aanwezig was op de brug nabij het Britse parlement. Er was ook sprake van paniek bij de mensen die in de buurt waren van de brug. De politie vroeg mensen kort na de steekpartij afstand te houden en sloot de brug ook al snel volledig af.

Op de initiële melding van een steekpartij kwamen veel politieagenten en ambulances af. Volgens ooggetuigen had de verdachte een mes bij zich, waarmee hij meerdere mensen zou hebben neergestoken.

Aanslag

Een ruime twee jaar geleden, op 3 juni 2017, vond er op dezelfde plek een aanslag plaats in Londen. Een automobilist reed opzettelijk op voetgangers in. Daarna begon hij – samen met de andere inzittenden van het voertuig – mensen te steken met messen. Acht mensen kwamen om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.