Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 nov 2019 / 09:34 uur

Lerarenactie van start met mars en tractortjes

Woensdagochtend zijn veel leraren begonnen met actievoeren. Bij het ministerie van Onderwijs in Den Haag ‘blokkeren’ leraren de ingang met speelgoedtractortjes, een knipoog naar de diverse boerenprotesten in de stad.

Op het Plein, naast de Tweede Kamer, kunnen leraren het debat over de onderwijsbegroting volgen op schermen.

In heel het land staken medewerkers van basisscholen, middelbare scholen en het speciaal onderwijs voor meer salaris, minder werkdruk en een betere aanpak van het lerarentekort. Ze vinden de 460 miljoen euro die het kabinet extra wil investeren onvoldoende.

Protestmars

In Rotterdam houden onderwijzers, schoolleiders en ouders een protestmars van het Wilhelminaplein naar het stadion van Excelsior. In Amsterdam is een grote manifestatie op de Dam. Verder voeren leraren onder meer actie in Leeuwarden en Eindhoven, Arnhem en Zwolle.

Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) blijven 4200 scholen gesloten, 1600 meer dan bij de vorige onderwijsstaking.

Verkeerd gespelde tekst

Populair onder de deelnemers van het protest is het T-shirt met de expres verkeerd gespelde tekst “Ik ben GEEN toprioriteit”, een idee van tv-programma Zondag met Lubach.

Op het Plein in Den Haag staan leraren met spandoeken met leuzen zoals "Als er geen structureel geld bijkomt voor het onderwijs, dan worden de stakingen net zo structureel als de problemen".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lerarenactie van start met mars en tractortjes
Sluiten