Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 22 nov 2019 / 16:59 uur

Leerling (10) dood na slangenbeet, leraar ging door met les

Een tienjarig meisje uit India is overleden, nadat ze in de klas gebeten werd door een slang. Dit heeft tot een hoop woede geleid in het land, vooral richting de leraar.

De giftige slang zou zich in een gat onder de schoolbank hebben verscholen, waarna hij ineens toesloeg. Volgens de berichten wilde de docent de les gewoon door laten gaan, ondanks protest van andere leerlingen en de pijnkreten van het slachtoffer.

Verkleuren

Pas na een uur – toen haar been al begon te verkleuren – werd er actie ondernomen en werden haar ouders ingeschakeld. Ze probeerden een ziekenhuis te vinden om haar te behandelen, maar daar waar ze kwamen bleek er steeds geen tegengif voor handen. Op weg naar het vijfde ziekenhuis is het meisje overleden.

Nu is er vooral veel woede richting de leraar, die inmiddels geschorst is. Onder andere een minister van de zuidelijke deelstaat Kerala heeft gereageerd met flinke kritiek. „Docenten moeten kinderen juist leren hoe ze moeten reageren in zo’n situatie.”

Spijker

Ook bij de school zelf is er een protest geweest van bijna tweehonderd scholieren. Want de kritiek gaat niet alleen over deze ene docent. Zo is er ook geen EHBO-kit aanwezig, terwijl er wel vaker slangen in en om het gebouw zwerven. Ook zouden de docenten aanvankelijk gelogen hebben door te stellen dat de verwonding kwam door een steen of een spijker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leerling (10) dood na slangenbeet, leraar ging door met les
Sluiten