Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Kopschoppers Gorinchem verdacht van doodslag

Twee van de vijf verdachten van het kopschopfilmpje uit Gorinchem worden verdacht van poging tot doodslag. Dat vanwege het schoppen tegen het hoofd en lichaam van het slachtoffer.

De jongens zijn eerder deze week aangehouden in verband met de mishandelingszaak. Drie verdachten van 14 en 15 jaar oud blijven langer vastzitten, twee anderen van 15 en 16 jaar oud zijn voorwaardelijk op vrije voeten gesteld. Zij blijven wel verdachte en hebben een contactverbod met de andere verdachten.

De jongens die nu nog vastzitten zouden het grootste aandeel hebben gehad in de vechtpartij. Twee van hen worden verdacht van poging tot doodslag voor onder meer het trappen richting het hoofd van het slachtoffer. Een van de jongens wordt ook verdacht van het bedreigen van een leeftijdsgenote met een mes. Dat zou ook weer te maken hebben met diezelfde vechtpartij.

Fors geweld

Op vrijdagmiddag 15 november 2019 vonden er drie verschillende vechtpartijen plaats in een park in Gorinchem. Bij één van deze vechtpartijen is volgens het Openbaar Ministerie „fors" geweld gebruikt tegen de slachtoffers. De vechtpartij is door meerdere mensen gefilmd, waarna de beelden zich al snel via social media verspreidden.

De vechtpartijen van 15 november zijn weer gelinkt aan een vechtpartij in Gorinchem op 17 november. Ook de vechtpartijen op 8 en 12 november hebben een verband met deze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.