Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 nov 2019 / 14:59 uur

Kok moet uitspraak over de miljoen van Cruijff rectificeren

Alle 65.000 exemplaren van Johan Cruijff, de biografie van Auke Kok moeten worden voorzien van een inlegvel met een correctie.

Het gaat om de zin waarin Kok schrijft dat Cruijff elk jaar 1 miljoen euro kreeg van de Johan Cruyff Foundation voor het gebruik van zijn naam en beeld. Die bewering is volgens de Foundation onwaar en de kortgedingrechter in Amsterdam ging daar vrijdag in mee. Kok had de bewering niet bij de Foundation gecheckt.

Twijfelen

Kok keerde tijdens het kort geding voor de Amsterdamse rechtbank om een passage uit zijn boek Johan Cruijff, de biografie op zijn schreden terug. Na indringende vragen van de rechter gaf Kok toe dat hij door alle commotie die door de gewraakte zinsnede is ontstaan, is gaan twijfelen aan de waarheid ervan.

„Na alle toestanden begon ik te twijfelen aan de waarheid van deze bewering. Ik had het zo niet moeten opschrijven. Als ik openbaar aan de rechtzetting kan bijdragen, zal ik dat doen", aldus Kok.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kok moet uitspraak over de miljoen van Cruijff rectificeren
Sluiten