Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 6 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Kamer vol, bezoekers onderwijsdebat geweerd

Stakende leraren en andere belanghebbenden die het onderwijsdebat in de Tweede Kamer willen bijwonen, krijgen nul op het rekest van de beveiliging. Er is geen plek meer in het gebouw van de Kamer.

De publieke tribune zit vol, de plekken in het Kamergebouw waar geïnteresseerden kunnen meeluisteren zijn vergeven, en zelfs de extra stoelen die in de centrale hal staan, zijn allemaal bezet.

Weggestuurd

De beveiliging heeft de volwassenen en kinderen die in de lange rij voor de ingang aan de Lange Poten stonden weggestuurd. Genodigden en bezoekers van de debatten die in de kleinere commissiezalen worden gehouden, worden nog wel toegelaten.

Om ervoor te zorgen dat de ingang bereikbaar bleef, zijn de mensen weggestuurd. Buiten kunnen ze nog wel wachten en naar binnen als er plaats is, zegt een woordvoerder van de Tweede Kamer.

Onvoldoende

Op het Plein voor het parlementsgebouw staat een glazen huis, waar interviews met politici worden gehouden. Leraren kunnen ook terecht op het Lange Voorhout, waar sprekers de menigte toespreken vanaf het podium en het debat ook te volgen is op een scherm.

Onderwijzers leggen vandaag het werk neer en demonstreren omdat ze meer geld en waardering eisen van de politiek. Het gaat vooral om structureel geld om de salarissen te verhogen. De eenmalige zak geld die verantwoordelijk minister Arie Slob uittrekt, is volgens de leraren onvoldoende.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.