Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 nov 2019 / 14:49 uur

Jongen (9) raakt drie klasgenoten met balletjespistool

Op een school in Pasadena heeft een jongen van negen jaar voor grote paniek gezorgd. Het jongetje had een speelgoedpistool dat hij afschoot op de speelplaats. 

Met het speelgoedpistool kon de jongen kleine balletjes afschieten. Daarmee raakte hij drie van zijn klasgenoten. Ze liepen echter geen verwondingen op behalve de kortstondige pijn nadat ze geraakt waren. Omdat het wapen voor de leraren niet van echt te onderscheiden was ontstond er grote paniek. Het jongetje is door de politie ondervraagd, zo meldt ABC 7.

Santa Clarita

Opmerkelijk is dat de paniek ontstond vlak voordat nog geen 45 kilometer verderop in Santa Clarita op een middelbare school een echte schietpartij plaatsvond. Hierbij werden vijf mensen neergeschoten, waarvan er twee overleden. De dader schoot zichzelf ook dood.

Dat er zo heftig gereageerd werd op de aanwezigheid van een neppistool is niet zo vreemd. Naar verluidt zijn er in 2019 85 incidenten met wapens gewees op scholen in de Verenigde Staten. Dat is bijna twee per week als je de vakanties niet meetelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen (9) raakt drie klasgenoten met balletjespistool
Sluiten