In het nieuws

Gedrag rotjochies heeft altijd een diepere laag

Gedrag rotjochies heeft altijd een diepere laag

Mitchel speelt de voornaamste rol in Rotjochies.

Foto van 'Erik Jonk'

24 NOV 2019

‘Rotjochies’ waarvoor de celdeur van een gesloten jeugdzorginrichting al bijna in het slot viel, kregen nog één kans. Docu-maakster Maasja Ooms legde hen op film vast.

„Ik weet het niet meer. Het kan zijn dat er al een steekje bij hem los zat, toen hij geboren werd”, vindt een moeder. „Het is de pubertijd. Als hij straks 18, 19 is, dan trekt dat wel weer recht”, pareert de vader met wat meer hoop. Hun tienerzoon snapt zijn moeder wel. „De dingen die ik heb gedaan zijn ernstig.”

Het is een scène in de docu Rotjochies, die meteen een situatie aangeeft van een gezin met een probleemkind en ouders die verschillend reageren. Documentairemaakster Maasja Ooms volgde meerdere jongens die thuis niet meer welkom zijn. Pubers – eentje is nu 14 jaar - die dealden, met een mes rondliepen, die vernielden. Ze zijn onhandelbaar, vindt de kinderrechter, die hen naar gesloten jeugdzorg heeft verwezen. Ze kregen echter nog één kans, bij hulpverleensters op een afgelegen boerderij op het Zuid-Franse platteland. Rotjochies is vrijdag op documentairefestival IDFA in Amsterdam in première gegaan. Maandagavond wordt hij om 20.25 uur uitgezonden op NPO 2.

Wat is het probleem?

Ooms maakte eerder indruk met Alicia (2017), een indringend portret van een meisje dat opgroeit in verschillende tehuizen en waarvoor geen pleegouders konden worden gevonden. Bij Rotjochies vroeg zij zich af: zijn die jongens eigenlijk wel het probleem, of ligt het aan het systeem om hen heen?

Gedrag rotjochies heeft altijd een diepere laag

Maasja Ooms.

De documaakster was niet van plan om weer een film over jongeren met problemen te maken. „Na Alicia waren er veel bijeenkomsten in het land. Daarbij ontmoette ik Petra Knol, een dame van de Franse boerderij. Zij vroeg of ik haar methodiek van jongerenopvang wilde komen bekijken. Over alleen een methodiek wil ik geen documentaire maken, hoe mooi Knols gedachten over jeugdzorg ook zijn. Maar op reis in Zuid-Frankrijk ben ik toch even gaan kijken.”

Tikkende tijdbom van woede

Wat Ooms aantrof was een boerderij waar veelvuldig ‘ja, maar’ klinkt. Waar van alles gebeurt, van groot (ga daarvoor zelf naar Rotjochies kijken) tot klein (het eeuwige niet schoonmaken en niet opbergen van een tosti-apparaat). Maar vooral een boerderij met tienerjongens die door ‘iets’ zwaar beschadigd zijn. Zo is Mitchel naast een zachtaardige gozer, ook een tikkende tijdbom van woede en is de verhouding met zijn vader zwaar ingewikkeld. Een vader die hem moest vertellen: „Ik wil jou niet meer in mijn huis.” Mitchels verhaal sprak Ooms het meeste aan en wordt daarom vooral uitgelicht.

Dat even langs gaan werden vijf hele dagen. „De jongens reageerden stoer en een beetje uitdagend op me”, zegt Ooms. „Zo van ‘oh, gaan we een film maken?’. Ze zagen zichzelf al over de rode loper gaan. Dat was een grappige opening voor me, een leuke start. Ik moest hen vervolgens duidelijk maken dat een documentaire ook gaat over boosheid, pijn en verdriet. Ik zei ‘dit intrigeert me. Ik heb mijn camera bij me, blijf vijf dagen en vraag dan of jullie het nog aangenaam vinden. En ondertussen ondervind ik zelf of er een verhaal te vertellen is dat filmwaardig is.”

Geraakt door de kids

Ooms was er ook op het moment dat de puberende jongens een meisje als huisgenoot kregen; Sanne uit Zeeland met alle gevolgen van dien. Zij ontpopt zich tot de kippenhoedster van het stel en heeft gelijk een Zeeuwse mattie. „Hey, ik kom uit Vlissingen. Bossenburg-gang!”

In de vijf dagen werd de filmmaakster door alle kids geraakt. „Ik trof getroebleerde jongeren. Jongeren die uit huis worden geplaatst, maar eigenlijk niets liever willen dan thuis zijn. Dat is toch erg? Er is bij hen iets ontspoord, er is altijd een diepere laag dan alleen hun rotgedrag. Ik vind het belangrijk dat hun verhaal wordt gezien. Het had heel anders met ze kunnen lopen.”

Gedrag rotjochies heeft altijd een diepere laag

Mitchell en zijn vader.

Vindt zij de jongens daadwerkelijk rotjochies? „Nee, noem de titel een kwinkslag, een knipoog. Rotjochies is de naam waarmee de samenleving de jongens in eerste instantie gemakkelijk wegzet. Ik wil meer laten zien en de titel juist ontkrachten.” Wat Ooms betreft gaat de film over loyaliteit van kinderen tegenover hun ouders. „Loyaal zijn aan je vader, aan je moeder, tijdens vechtscheidingen. Als ouders lelijke dingen over elkaar roepen, wordt het kind dat ertussen zit ergens voor de helft ontkend.”

Het gaat niet over schuld

Op haar eigen vraag ‘zijn de jongens het probleem of ligt het aan hun omgeving?’, kwam Ooms tot het volgende antwoord: „Het blijkt niet over schuld te gaan. Ouders schamen zich ook als het thuis niet goed gaat. Maar als alles potdicht wordt gehouden en er vraagt niemand om hulp, dan gaan dingen ontsporen. Op alle jongens uit Rotjochies had niemand na groep 8 van de basisschool zicht meer. Net in de tijd dat ze van gezinsgericht naar buitengericht raken. Er zal qua jeugdhulp sterker op een systeem ingezet moeten worden, waarbij er veel meer is dan een uurtje gezinsbegeleiding per week. Daar waar een manco is, moet intensieve hulp komen. Zonder vraag wie schuldig is, want iedereen wil het beste voor z’n kind. Dat hoop ik met Rotjochies te bekrachtigen.”

Ooms heeft nog altijd contact met de hoofdrolspelers uit de documentaire, vooral via WhatsApp. Mitchell bezoekt zij regelmatig, anderen wonen te ver weg. En wat die rode loper betreft? Daarmee kwam het goed. De rotjochies gingen er vrijdag als echte docu-sterren overheen.

Gedrag rotjochies heeft altijd een diepere laag

De poster van Rotjochies.

Jongere bekeek Rotjochies voor Metro

Metro vroeg studente journalistiek Maartje (17) uit Nijmegen naar Rotjochies te kijken. Hoe keek zij naar haar leeftijdsgenoten en wat vindt zijn van de docu?

Door Maartje van Roozendaal

„In deze emotionele documentaire leer je het gezicht achter ‘het rotjochie’ kennen. Je ziet niet alleen het stoere gezicht, maar ook een kind dat nog moet uitvinden wie hij is. Een kind dat veel heeft meegemaakt en veel emoties heeft, maar niet goed weet hoe hij ze moet uiten. Een kind waar veel meer achter schuilt dan alleen de dingen die hij doet.

Maasja Ooms gebruikt net als in haar documentaire Alicia, een manier van filmen waarbij ze niet praat, maar de shots van de jongens het moeten doen. Het lijkt alsof het heel natuurlijk gaat, waardoor je niet merkt dat de documaakster er is. Zo wordt de focus op het verhaal van de jongens gelegd. Ook vind ik haar manier van filmen tijdens de gesprekken tussen hulpverleenster Petra en de kinderen heel fijn. Hierbij maakt Ooms namelijk veel gebruik van close-ups, waardoor je de emoties van de jongens heel goed kunt zien.

Heel erg verrast

Ik ben eigenlijk heel erg verrast door de film. Ik dacht namelijk dat ik heel veel ruzie makende, constant vechtende, alleen maar brutale en boze tieners zou zien. Dat is dus niet zo. Natuurlijk zijn er akkefietjes, maar niet zo veel of ernstig als ik verwacht had. Het wordt heel emotioneel door de vele gesprekken die er met ze gevoerd worden over hun verleden en waarom ze dingen doen. Ik kreeg ook medelijden met ze. Ook al geven ze niet altijd diepzinnige antwoorden, je ziet wel aan ze dat de onderwerpen waarover ze praten iets met ze doet.

Al met al vind ik het een geweldige documentaire. Een docu die precies vertelt, wat hij moet vertellen. Wat dat is? Daar kom je vanavond zelf maar achter!”


Lees de Metro van 22 januari nu al online

Lees de Metro van 22 januari nu al online

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Wil jij ook je dag goed beginnen met een gloednieuwe Metro? Morgen is hij in de bakken van bijna alle treinstations te vinden, maar online kun je hem ook alvast lezen. Fijn, voor als je niet kan wachten op deze kersverse editie.

In de krant van morgen lees je onder meer over de drukte op de bijlesmarkt. De problemen in onderwijsland zorgen voor een groeiende vraag naar bijles. Steeds meer scholieren zoeken hulp.

We besteden aandacht aan de persoonlijke financiën van Nederland. Een groot deel van de Nederlanders vinden dat schulden altijd afgelost moeten worden. Maar wat als kwijtschelden een laatste redmiddel is?


Coronavirus nu ook in de Verenigde Staten opgedoken

Coronavirus nu ook in de Verenigde Staten opgedoken

Het nieuwe virus dook voor het eerst op in de Chinese stad Wuhan. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het nieuwe coronavirus uit China is voor het eerst ook in de Verenigde Staten vastgesteld. Het virus is volgens de Amerikaanse organisatie voor ziektepreventie (CDC) in Seattle ontdekt bij een reiziger uit China. 

De CDC is vorige week op drie Amerikaanse luchthavens begonnen met het screenen van reizigers uit China op aanwezigheid van het virus. De man kwam op 15 januari aan, voordat de strengere screenings werden uitgevoerd. Het coronavirus is bij de man vastgesteld nadat hij zelf medische hulp had gezocht.

De VS hebben het aantal luchthavens waar reizigers uit China worden gescreend uitgebreid. Vanaf vorige week gebeurde dat al in New York, Los Angeles en San Francisco. Nu zijn de controles ook aangescherpt op de vliegvelden van Atlanta en Chicago. Sinds vorige week zijn meer dan 1200 mensen gescreend in de VS.


Veroordeelde man aangehouden na urenlange omsingeling in Rosmalen

Veroordeelde man aangehouden na urenlange omsingeling in Rosmalen

De man had zich enkele uren in een huis verschanst, nadat hij werd veroordeeld tot ruim vijftien jaar cel. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De politie heeft bij een inval in Rosmalen de veroordeelde Joey D. (27) opgepakt. De man had zich enkele uren verschanst in een huis aan de Schoolstraat in Rosmalen, nadat hij dinsdagochtend in hoger beroep werd veroordeeld tot ruim vijftien jaar cel.

De verdachte heeft zichzelf volgens de politie ernstig verwond en is met een ambulance weggebracht naar het ziekenhuis.

Eerder vrijgesproken


Hond ontdekt botkanker bij z'n baasje

Hond ontdekt botkanker bij z'n baasje

Maar liefst zeven maanden heeft hond Dave aan haar dijbeen zitten snuiven. / Getty Images

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De Amerikaanse Danielle King begreep niet waarom hond Dave telkens maar aan haar dijbeen bleef snuffelen en krabben. Pas toen ze langs de huisarts ging, besefte ze dat haar hond haar leven had gered. 

Maar liefst zeven maanden heeft hond Dave aan het dijbeen van King zitten snuffelen, zonder dat ze doorhad wat haar hond daarmee wilde zeggen. „Toen mijn dij begon op te zwellen, dacht ik dat Dave misschien iets op het spoor was en besloot ik naar de huisarts te gaan."

Nachtmerrie


wow
user_93128fc22b33a8d9a8af06fe933f69a78f3b860b_avatar

Coronavirus; reden tot paniek!?

Coronavirus; reden tot paniek!?

Een vrouw verlaat het ziekenhuis in Wuhan, waar eerder iemand overleed aan de gevolgen van het coronavirus.| Credits: AFP / Noel Celis

Foto van 'Quincy Brouwer'

GISTEREN

Vijf vragen en antwoorden over het coronavirus.

Komt er een grote epidemie aan, of valt het allemaal wel mee met het coronavirus? We vroegen het Harald Wychgel, persvoorlichter van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Wat is het coronavirus?


Twee mannen aangehouden bij onderzoek pedofielenvereniging Martijn

Twee mannen aangehouden bij onderzoek pedofielenvereniging Martijn

De politie heeft een inval gedaan bij een bestuurder van de verboden pedofielenvereniging Martijn in Hengelo. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In een onderzoek naar de verboden pedofielenvereniging Martijn zijn dinsdag twee mannen aangehouden.

In Hengelo is een 32-jarige man aangehouden vanwege voorbereidingshandelingen voor seksueel misbruik van kinderen. Hij werd aangehouden in het huis van Marthijn U. (47), de voormalige voorzitter van Martijn. Marthijn U. zelf werd niet opgepakt.

In Haarlem is een 75-jarige man opgepakt op verdenking van het bezit van kinderporno. Dat meldt het Openbaar Ministerie.


Dierenarts geeft kat euthanasiespuitje in plaats van rabiësvaccin
Likeability of2

Dierenarts geeft kat euthanasiespuitje in plaats van rabiësvaccin

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een dierenarts uit Texas heeft onlangs een ernstige fout gemaakt. De arts gaf een euthanasiespuitje aan de 8-jarige kat Sophie in plaats van het geplande rabiësvaccin. 

Michelle Olson en haar partner brachten kat Sophie naar de dierenarts in Texas voor een routinecontrole en een rabiësvaccin. Alles leek in orde, totdat het stel ineens door de dierenkliniek werd gebeld met de vraag of zo snel mogelijk wilde komen.

Laatste herinnering


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Vier mannen opgepakt wegens smokkelen 700 migranten
Likeability of5

Vier mannen opgepakt wegens smokkelen 700 migranten

Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een groot mensensmokkelnetwerk. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Bij een onderzoek naar een groot mensensmokkelnetwerk zijn vier Nederlandse mannen opgepakt. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een organisatie die, volgens de Franse politie, 700 personen in koelwagens of boten heeft overgezet naar Engeland. 

De mannen zijn in Den Haag, Leiden en Krimpen aan den IJssel aangehouden. Zowel de migranten als de verdachten hebben een Irakese achtergrond. Dit meldt het Openbaar Ministerie.

5.000 euro


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

20 JAN 2020

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


Druk op de bijlesmarkt: meer scholieren zoeken hulp

Druk op de bijlesmarkt: meer scholieren zoeken hulp

De leerachterstand onder scholieren neemt toe en daarmee ook de vraag naar bijles. /Unsplash

Foto van 'Ista van Galen'

GISTEREN

Problemen in onderwijsland zorgen voor een groeiende vraag naar bijles. De bijlesmarkt vaart er wel bij.

Niet veel goeds, concludeerden Ludo Jacobs en Tim Bult. Daarom startten zij een nieuw platform: Studentvoorstudent. Jacobs en Bult vinden de bijlesmarkt in zijn huidige vorm oneerlijk: (ouders van) scholieren betalen de hoofdprijs voor bijles, hebben te maken met lange wachttijden en krijgen zomaar een bijlesdocent toegewezen zonder dat er duidelijk is of er sprake van een match is.

Het principe van Studentvoorstudent is vergelijkbaar met dat van Airbnb: je kunt verschillende bijlesdocenten en hun prijzen met elkaar vergelijken. Van tevoren kun je online kennismaken en zo zelf bepalen of diegene past bij jouw wensen. „Als student merkte ik dat er grote vraag is naar goede en eerlijke bijles, met een bijlesgever die bij je past”, aldus Jacobs.


Extra onderzoek naar Ruinerwold-gezin: verdachten blijven vastzitten

Extra onderzoek naar Ruinerwold-gezin: verdachten blijven vastzitten

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Zowel Gerrit Jan van D. (67) als Josef B. (58), de twee verdachten in de Ruinerwoldzaak, blijven de komende drie maanden nog in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Assen dinsdag bepaald tijdens de eerste inleidende rechtszaak.

De advocaat van B. had de rechtbank verzocht het voorarrest te beëindigen dan wel op te schorten, maar de rechtbank wees dat verzoek af. De advocaat van Van D. schikte zich bij voorbaat naar het oordeel van de drie rechters.

Van D. en B. worden er onder meer van verdacht jarenlang zes kinderen van Van D. tegen hun wil in vast te hebben gehouden in een boerderij in het Drentse dorp Ruinerwold. De rechtbank in Assen hield dinsdag een eerste zitting in de omvangrijke strafzaak.


Eigen schuld: Kwijtschelden of zelf oplossen?

Eigen schuld: Kwijtschelden of zelf oplossen?

Eigen schuld: Kwijtschelden of zelf oplossen? / ANP

Foto van 'Julia Osendarp'

GISTEREN

Een groot deel van de Nederlanders vinden dat schulden altijd afgelost moeten worden. Maar wat als kwijtschelden een laatste redmiddel is?

Incasso- en gerechtsdeurwaarder organisatie Flanderijn liet onderzoek doen naar de persoonlijke financiën van Nederland. Daaruit blijkt dat 62 procent vindt dat schulden altijd moeten worden afgelost. Daartegenover staat dat de Gemeente Amsterdam in februari de schuld van sommige jongeren overneemt en hier, onder bepaalde voorwaarden, een deel van kwijtscheldt. Tilburg paste dit systeem al eerder in 2018 toe en schetste een veelbelovend vooruitzicht.

Dayenne Tempo (37) uit Amsterdam is een alleenstaande moeder van drie kinderen. Ze had eerder geen schulden, maar maakte uit naam van liefde een aantal verkeerde keuzes. „Dat liep niet goed af. Ik keerde terug als een beschadigde vrouw en belandde in een vrouwenopvang. Daarna ontstonden de schulden.” Tempo legt uit dat het gaat om problematische schulden. „Schulden die je niet in twaalf maanden kunt oplossen.”


Slob volgens grote steden te 'rooskleurig' over lerarentekorten

Slob volgens grote steden te 'rooskleurig' over lerarentekorten

Tenminste, dat vinden de vier grootste steden in Nederland, ook wel bekend als de G4. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Onderwijsminister Arie Slob schetst een te rooskleurig beeld van het lerarentekort in het basisonderwijs. Tenminste, dat vinden de vier grootste steden in Nederland, ook wel bekend als de G4. 

In een brief aan de minister, lieten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht weten dat de problemen minder groot lijken, omdat de huidige tekorten niet zijn meegenomen in de berekeningen.

Lerarentekort


Onderzoekers: 'Grotere kans op sterfte door te veel vitamine B12'

Onderzoekers: 'Grotere kans op sterfte door te veel vitamine B12'

De onderzoekers waarschuwen mensen die supplementen slikken of injecties krijgen om een vitamine B12-tekort te voorkomen. / Getty Images

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Onderzoekers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Mensen met een hogere waarde van deze vitamine in het bloed zouden een grotere kans hebben op sterfte hebben.

Het is al langer bekend dat een gebrek aan vitamine B12 allerlei klachten kan geven, zoals tintelingen, coördinatieproblemen en pijn, psychische klachten zoals neerslachtigheid, concentratieverlies en vergeetachtigheid, maar ook bloedarmoede en tandvleesproblemen. Maar tot op heden waren er geen nadelige effecten bekend van te hoge doses vitamine B12.

Uit recent onderzoek van het UMCG blijkt echter dat een hogere concentratie van vitamine B12 in het bloed een hogere kans op sterfte voorspelt. „Veel mensen denken dat er geen gevaar schuilt in overdosering van B12 en gaan uit van 'hoe meer, hoe beter'", stellen de onderzoekers. „De gedachte 'baat het niet dan schaadt het niet’, is met de uitkomsten van dit onderzoek echter niet langer houdbaar." Hoe de hogere sterfte door teveel vitamine B12 precies komt, moet nog verder worden uitgezocht.


De berg is al vol: jubilerend Alpe d’HuZes is uitverkocht

De berg is al vol: jubilerend Alpe d’HuZes is uitverkocht

Juichend over de finish na een puike prestatie. /Foto's: Alpe d'HuZes

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Vijfduizend mensen hebben zich ingeschreven voor de vijftiende editie van Alpe d’HuZes. Daarmee is de inschrijflimiet voor het jubilerende evenement ruim vier maanden voor de loop- en fietsdag al bereikt, werd dinsdag bekend.

De duizenden deelnemers beklimmen op 4 juni tot maximaal zes keer de Franse berg Alpe d’HuZes, ook bekend van mooie etappes uit de Tour de France. Dit onder het motto ‘opgeven geen optie’. De fietsers, hardlopers en wandelaars proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Inclusief supporters en vrijwilligers zal het met vijftienduizend mensen op de berg een drukte van belang zijn.

Kankeronderzoek


Stropdas koning doorgeknipt in daklozenopvang
Likeability of5

Stropdas koning doorgeknipt in daklozenopvang

Volgens projectleider Jozé Moonen twijfelde de koning wel even toen ze het hem vroeg. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Bij een speciale gelegenheid moet natuurlijk iets worden doorgeknipt. Normaal gesproken is dit een lint, maar bij een bezoek aan de dak- en thuislozenopvang in Weert werd dinsdag de stropdas van koning Willem-Alexander doorgeknipt. 

Projectleider Jozé Moonen opende jaren geleden het Zelfregiecentrum in de dak- en thuislozenopvang door een stropdas door te knippen en dinsdag deed ze dat ook op haar laatste werkdag.

Niet zijn smaak


lol
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Het gaat 'naar omstandigheden' goed met kinderen Ruinerwold

Het gezin werd in oktober ontdekt. /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De kinderen uit het gezin van Gerrit Jan van D. „maken het naar omstandigheden goed". Dat heeft het Openbaar Ministerie gezegd.

In Assen vindt dinsdag een eerste openbare zitting plaats in de strafzaak tegen Van D. en medeverdachte Josef B. Het tweetal wordt onder meer verdacht van jarenlange vrijheidsberoving van zes kinderen van Van D.

Geen aangifte


'Omchecken' probleem voor veel treinreizigers

Afbeelding ter illustratie. /ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

GISTEREN

Natuurlijk weet je het best: als je overstapt, moet je soms even overstappen en uit- en opnieuw inchecken. Toch vergeet bijna de helft van de treinreizigers dit soms. 

Op zich geen drama, maar als je deze fout niet zelf herstelt, kan je een flinke rekening krijgen. Reizigersvereniging Rover enquêteerde het ‘omchecken’ en wil dat er een oplossing komt, zo bleek dinsdag.

Bron van stress


Moeder betaalt huwelijk dochter en krijgt kind van haar man

Moeder betaalt huwelijk dochter en krijgt kind van haar man

Afbeelding ter illustratie. /Unsplash

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Gul trok de moeder van Lauren (34) haar portemonnee toen haar dochter ging trouwen met de liefde van haar leven. Inmiddels is ze zelf met hem samen en kregen ze een kind. 

Zuur, zo kunnen we het verhaal van de Britse Lauren Wall wel omschrijven. Na vijftien jaar doet de dochter, wiens ex-man nu praktisch gezien haar stiefvader is, haar verhaal in Britse media.

Klik op huwelijksreis