Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 nov 2019 / 07:22 uur

Extreme cyberstalker vastgezet

Een man uit Hawaï hield er een opmerkelijke ‘hobby’ op na. Hij wordt ervan verdacht een jaar lang een familie in de staat Utah lastig te hebben gevallen door ongevraagd honderden mensen naar hun huis te sturen. 

De beweegredenen van de 44-jarige man zijn niet duidelijk, maar volgens de BBC zou hij de familie ook hebben bedreigd.

Extreem cyberstalken

De Amerikaan moest onlangs voor de rechter in Honolulu verschijnen. Gedacht wordt dat hij de familie geterroriseerd heeft door in vijftien maanden tijd maar liefst vijfhonderd ongewilde bezoekers naar het huis van de familie te sturen. Het zou hier gaan om „extreem cyberstalken". Ze zouden online ook veel bedreigende berichten van hem hebben ontvangen.

Groot waarschuwingsbord

De cyberstalker plaatste namens de familie verzoeken voor allerlei diensten op internet. Er kwamen hierdoor onder andere slotenmakers, prostituees, drugsdealers en loodgieters aan hun deur. De huiseigenaren moesten de mensen keer op keer vertellen dat ze werden opgelicht, wat soms voor boze reacties zorgde onder de bezoekers. Uiteindelijk hebben ze buiten een groot bord geplaatst met daarop de waarschuwing dat ze allemaal slachtoffers zijn van oplichting en contact op moeten nemen met de politie.

Op vrijdag werd de stalker door de FBI gearresteerd op Hawaï. In afwachting van een verhoor in Utah blijft hij daar vastzitten.

Reageer op artikel:
Extreme cyberstalker vastgezet
Sluiten