Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 nov 2019 / 13:30 uur

Eis: 20 jaar cel en tbs voor insulinemoorden

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt gaat leerlingverpleger Rahiied A. (23) twintig jaar de cel in. Ook wil het OM dat hij tbs met dwangverpleging krijgt opgelegd. 

A. wordt verdacht van het plegen van vier moorden met insuline, en meerdere pogingen daartoe. Voor elf slachtoffers is de verdachte ook aangeklaagd voor het „brengen én laten in een hulpeloze toestand door het onnodig toedienen van insuline, met zwaar lichamelijk letsel of de dood tot gevolg".

Doktersfantasie

A. zou de moorden en pogingen tot moord hebben gepleegd tussen juni 2016 en november 2017, toen hij werd aangehouden. De slachtoffers waren bewoners van vier verpleeg- en verzorgingsinstellingen in de regio Rotterdam.

De verdachte wist wat er aan de hand was, maar zette behandelaars na de ernstige onwelwordingen op het verkeerde been door „te liegen en glashard te ontkennen" dat er insuline in het spel was. Dat zeiden de twee aanklagers vrijdag voor de rechtbank.

De 23-jarige A. was verpleger in opleiding, maar wilde graag dokter worden. Hij had een doktersfantasie en had de behoefte waardering te krijgen, stellen de aanklagers naar aanleiding van de mening van psychiatrisch deskundigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eis: 20 jaar cel en tbs voor insulinemoorden
Sluiten