Metro
Metro Nieuws 18 nov 2019 / 15:39 uur

Duitse influencer voerde op eigen houtje plastische chirurgie uit

Een Duitse influencer moet vier jaar achter de tralies. De 29-jarige vrouw voerde illegaal plastische chirurgie uit op haar volgers.

De vrouw injecteerde zogenoemde fillers met hyaluronzuur bij minstens 35 vrouwen, zegt woordvoerder van de rechtbank Michael Rehaag tegen CNN. De vrouwen werden onder andere in de lippen en neuzen geïnjecteerd. Er werden 35 vrouwen gehoord door de rechter, maar waarschijnlijk zijn er veel meer slachtoffers.

Na de ingrepen kregen veel vrouwen complicaties. Deze complicaties gingen van zwellingen tot deuken, zegt de woordvoerder.

Privacy

Wie de Duitse influencer is, mag vanwege de Duitse privacywetgeving niet bekend worden gemaakt. Wel zegt de woordvoerder dat de vrouw zwanger is en 100.000 volgers heeft op Instagram. Ze gebruikte het medium om haar diensten te adverteren. Dit deed ze tussen 2017 en april 2019.

Een behandeling bij de zelfbenoemde schoonheidsspecialiste, kostte de vrouwen tussen de 300 en 450 euro. Over deze bedragen werd geen belasting betaald. Naast haar vier jaar in de gevangenis, moet de vrouw ook nog de verschuldigde belasting betalen. Op dit moment is de vrouw even op vrije voeten om te bevallen, daarna moet de Duitse weer terug naar de gevangenis om de rest van haar straf uit te zitten.

Thuis en in de discotheek

De behandelingen werden veelal bij de influencer in de huiskamer uitgevoerd. Later verplaatste de vrouw naar hotels door het hele land. Ook werden sommige behandelingen in privéruimtes van discotheken uitgevoerd.

„De zittende rechter heeft gezegd dat de term ‘hygiëne’ onbekend was bij de vrouw", zegt Rehaag. „De vrouw droeg geen handschoenen, een masker en gebruikte geen desinfecterende middelen. Dat is absoluut nodig bij ingrepen zoals de vrouw die heeft uitgevoerd."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse influencer voerde op eigen houtje plastische chirurgie uit
Sluiten