Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Drie Nederlanders opgepakt in vermissingszaak Belg

De politie heeft in Nederland nog eens drie mensen opgepakt in verband met de vermissingszaak van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Het zijn twee minderjarige jongens en een 30-jarige man.

De politie zegt verder niets over identiteit of woonplaats. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is in de nacht van zaterdag op zondag in een huis in Hoogerheide aangehouden. De jongens vrijdag, maar ze zijn opgepakt vermeldt de politie niet. De afgelopen dagen en op het moment dat de drie werden aangehouden zijn op verschillende locaties zoekingen gedaan. Diverse goederen zijn in beslag genomen.

Zes verdachten

De Belg is niet meer gezien sinds hij op zondag 2 juni zijn woning verliet in Lint (België). Zijn witte busje, een Peugeot Boxer, werd later leeg teruggevonden in Den Bosch. De auto is vermoedelijk ook in Steenbergen (Noord-Brabant) geweest. De politie spreekt in de zaak van een ernstig misdrijf en gaat ervan uit dat de 56-jarige Van der Heyden niet meer leeft.

De aanhoudingen van de afgelopen dagen brengt het totaal aantal verdachten dat is aangehouden in deze zaak op zes. Vijf verdachten zitten vast in Nederland; drie mannen en twee vrouwen. In België zit één vrouw vast voor mogelijke betrokkenheid bij de zaak. Zij werd in juli in België gearresteerd. De twee vrouwen die in ons land, in oktober, werden aangehouden, zijn een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter.

Het Openbaar Ministerie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot een oplossing in de vermissingszaak.

(Roof)moord

Volgens BN De Stem, die dat baseert op bronnen uit onder meer de omgeving van verdachten, is de man mogelijk slachtoffer geworden van een (roof)moord. De krant schreef onlangs dat de politie er rekening mee houdt dat zijn lichaam in stukken is gesneden in een loods in Steenbergen. De krant tekende op uit de mond van die bronnen dat Van der Heyden een betaalde seksuele relatie had met een verdachte uit Zoersel. De prostituee en haar Nederlandse partner zouden afgelopen zomer het plan hebben opgevat om de loodgieter te beroven, omdat ze dachten dat hij steenrijk was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.