Metro
Metro Nieuws 14 nov 2019 / 09:22 uur

Door politie neergeschoten vrouw (48) overleden aan verwondingen

De 48-jarige vrouw die woensdag door de politie werd neergeschoten in Alkmaar is aan haar verwondingen overleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Agenten zagen zich genoodzaakt de vrouw op de Priemstraat neer te schieten omdat ze de aanwijzingen van de politie niet opvolgde.

Vernielingen

Ze was op dat moment dingen aan het vernielen. Ze sloeg ruiten kapot en vernielde voertuigen. De vrouw werd neergeschoten in een woonwijk in de buurt van een school.

Over de politieschoten is veel te doen, omdat buurtbewoners al erg lang aan de bel zouden hebben getrokken over de problemen en overlast rondom de verwarde vrouw. „We hebben zeker tweehonderd meldingen gemaakt bij verschillende instanties”, vertelde haar directe buurman Bram Stoker woensdag aan NH Nieuws.

In een van de bezorgde mails naar de woningcorporatie zou de buurman zelfs al hebben gerept over de mogelijke gevaren. „We wonen vlak naast een school. Als ze daar nou eens opduikt, met een schaar in haar handen op het schoolplein. Hebben jullie daar weleens over nagedacht?"

De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schieten van de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Door politie neergeschoten vrouw (48) overleden aan verwondingen
Sluiten