Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 nov 2019

Doden en gewonden door aardbeving Albanië

Een aardbeving met een kracht van 6,4 heeft dinsdagochtend vroeg de westkust van Albanië getroffen. Het natuurgeweld heeft volgens de autoriteiten zeker zeven mensen het leven gekost, tientallen anderen raakten gewond. In het gebied hebben zich verscheidene zware naschokken voorgedaan.

Het epicentrum lag op ongeveer 30 kilometer van de hoofdstad Tirana, op een diepte van 10 kilometer. De beving heeft grote schade veroorzaakt aan gebouwen in Durrës, de tweede stad van het land. Die plaats ligt pal aan de westkust van het land en heeft 175.000 inwoners.

Ingestort appartementencomplex

In de stad zijn verscheidene gebouwen ingestort. De lichamen van drie personen zijn geborgen. Andere mensen liggen onder het puin. „De brandweer en het leger helpen mensen die zijn bedolven", aldus het ministerie van Defensie.

In de noordelijke stad Thumanë werden twee vrouwen dood onder de resten van een ingestort appartementencomplex vandaan gehaald. Politiemensen, brandweerlieden en burgers graven daar in de puinhopen op zoek naar overlevenden. Een man in Kurbin sprong in paniek uit het raam tijdens de beving. Hij overleefde zijn val niet. In de regio Lehzë kwam ook een man om, aldus het ministerie van Defensie.

Zwaarste aardbeving

Het gaat om de zwaarste beving die de Balkanstaat in tientallen jaren heeft getroffen. Tijdens een serie van aardbevingen in september dit jaar raakten meer dan honderd mensen gewond en werden honderden gebouwen beschadigd. Toen ging het om bevingen met een kracht van tussen de 4,4 en 5,8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Doden en gewonden door aardbeving Albanië
Sluiten