Metro
Metro Nieuws 24 nov 2019 / 16:44 uur

De vermiste Utrechtse goudstaaf is terecht

De verloren goudstaaf is terecht! Het stuk goud viel vorige week in Utrecht uit een bestelbus en werd door een onbekende vinder ingeleverd bij de politie.

Het voorval vond plaats op 15 november op de Weg der Verenigde Naties in Utrecht. De bestuurder van het busje haalde het kostbare pakket op bij de Koninklijke Munt en kwam er pas op de A2 richting Den Bosch achter dat hij zijn zijdeur niet goed had gesloten.

Beloning

Net te laat, want het voorwerp was toen al uit de bestelbus gevallen. De chauffeur besloot daarop een beloning van 25.000 euro uit te delen aan de eerlijke vinder van het doosje van 30 bij 20 centimeter.

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn maar van de week was een chauffeur een goudstaaf kwijt geraakt in…

Gepostet von Politie Utrecht Stad am Sonntag, 24. November 2019

Op Facebook laat de politie weten dat de goudstaaf inmiddels terecht is: ‘Het zal jullie vast niet ontgaan zijn maar van de week was een chauffeur een goudstaaf kwijt geraakt in Utrecht. Na het bericht in verschillende media heeft de eerlijke vinder contact opgenomen met de politie. De collega’s zijn bij de vinder op bezoek geweest en hebben de goudstaaf in beslag genomen. De eigenaar heeft na het tonen van een bewijs van eigendom de goudstaaf terug gekregen.’

Onbekend is of de vinder daadwerkelijk de beloofde beloning van 25.000 euro heeft ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De vermiste Utrechtse goudstaaf is terecht
Sluiten